| myhaelamar86 a întrebat:

De ce trebuie sa dam bani ca sa punem bilet la biserica? Daca se intampla ca cineva sa dea biletul fara bani, acesta nu va fi citit. Si daca am uitat sa mentionam pe cineva pe bilet acesta nu va fi binecuvantat de Dumnezeu?

3 răspunsuri:
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Myhaelamar86, banii se dau simbolic. De fapt, acatistul sau pomelnicul (depinde ce dai tu) trebuie însoțit de ofrandă, un gest de mulțumire pe care îl aduci când intri în biserică. În loc de bani poți da, simbolic o pâine, fructe, ulei, făină, grâu etc. Nimeni nu este obligat să dea bani, acest obicei a apatut datorită comodității noastre.

| myhaelamar86 explică:

Se pare ca nu si la biserica in care merg eu. daca nu dai banii(min 5ron sa fiu mai exacta) nu va fi citit, drept urmare Dumnezeu nu-mi Va mai binecuvanta familia si neamul

| Simpatic a răspuns:

O zicala spune ca "Pana la D-zeu te mananca sfintii", acest proverb este o satira adusa preotilor in primul rand.
Nu o sa intru si in alte citate dar spun ca asa i-am invatat pe acesti zevzeci sa ceara bani, este o forma de cerut bani de la populatia cu dare de mana, naiva.
Eu cred in D-zeu dar nu consider ca dand bani acestia ajung la D-zeu ci banii ajung la cei care poarta ranguri de preasfintiti si la capeteniile bisericii, niste oameni fara niciun d-zeu dar care cer bani in numele credintei. Oricat mananca ei din gura cand apar pe la tv ca ei reprezinta si ca sunt cinstiti le spun atat si le-am inchis gura, sa-si aduca aminte cand Iisus s-a dus in templu de la Ierusalim si ce a facut acolo, Marcu 11, 15-17: Şi au venit în Ierusalim. Şi, intrând în templu, a început să dea afară pe cei ce vindeau şi pe cei ce cumpărau în templu, iar mesele schimbătorilor de bani şi scaunele vânzătorilor de porumbei le-a răsturnat. Şi nu îngăduia să mai treacă nimeni cu vreun vas prin templu. Şi-i învăţa şi le spunea: Nu este, oare, scris: "Casa Mea casă de rugăciune se va chema, pentru toate neamurile"? Voi însă aţi făcut din ea peşteră de tâlhari.

Deci acesti preoti care fac totul pentru bani sunt talhari iar ei vin in contradictie cu religia crestin ortodoxa.
Ti-am dat acest raspuns in 2015 ca sa te luminez putin.