Pentru ca e nevoie obligatorie de educatie si nu toti au luxul pentru homeschooling.
Scoala a aparut cand cineva si-a dat seama ca lumea ar progresa mai repede daca mai multi ar invata sa scrie si sa citeasca.
Totodata, nu a fost construita niciodata sa te faca mult prea destept, ca nici asa nu ar fi bine.
Scoala exista pentru ca tu sa fii un membru productiv in societate si pentru ca unii, sa-si asigure continuitatea averii, ideologiilor si dorintelor acestora.
De-aia pe timpul lui Ceausescu, "micii pionieri" erau invatati de mici lucrurile care asigurau continuitatea partidului comunist.
Si de aceea facultatile de medicina sunt sponsorizate de marile companii farmaceutice. Practic, la medicina, doamna procesoara Isoscel te invata ca daca copilul tau e energic, are o boala numita ADHD si trebuie sa-l indopi cu medicamente, ca sa faca Pfizer niste bani.
Stii ca se zice ca daca nu poti face, preda.
Majoritatea profesorilor sunt oameni care nu au putut mai mult si care n-o sa te invete niciodata lucrurile de care ai nevoie pentru a deveni mai bun decat majoritatea.
Majoritatea celor care au facut lucruri in viata sunt cei care invatau cel mai prost. Aberatia aia cu copilul premiant care ii zice celui care nu invata bine ca la un moment dat va fi seful lui, e fix invers.
Asta e partea negativa a sistemului de invatamant dupa mine. Sunt multe de discutat aici, dar un lucru e clar. Daca citesti cu degetul in clasa a 11-a si esti linistit ca scoala e pentru fraieri si tu esti la alt nivel, probabil vei sfarsi ca sofer de tir.
Daca insa ai un plan bine stabilit si stii exact ce vrei de la viata, cel mai probabil nu vei avea nevoie de scoala sa obtii ceea ce vrei.
Ce vreau sa zic aici e ca daca nu consideri ca scoala ti se potriveste si tu vrei sa faci alte lucruri in viata, e ok. Dar daca stai toata ziua pe calculator in loc sa inveti, probabil nu vei face mare lucru in viata. Nu toti vor reusi sa faca lucruri care sa-i plaseze in top 10%, asa ca in continuare scoala traditionala iti da cele mai mari sanse sa nu mori de foame. Totusi, pentru cativa, foarte putini, dupa ce te-a invatat sa scrii si sa citesti, devine destul de inutila.
Există mai multe motive pentru existența școlii și a sistemului educațional în general:
Educație: Școala oferă cunoștințe și competențe necesare pentru a funcționa în societate. De la abilități de citire, scriere și calcul până la competențe complexe în domenii precum știința, matematica, literatura, istoria etc.
Socializare: Școala este un loc unde copiii și tinerii interacționează cu alți copii de vârsta lor și cu adulți, învățând să lucreze împreună, să împărtășească, să negocieze și să își dezvolte abilități sociale.
Dezvoltare personală: Educația nu se rezumă doar la cunoștințe academice, ci și la dezvoltarea personală a individului. În școală, copiii învață să își exploreze interesele și pasiunile, să își dezvolte abilități de gândire critică și să își formeze propriile opinii.
Pregătire pentru viață: Școala pregătește elevii pentru viața de adult, oferindu-le abilități practice și cunoștințe necesare pentru a face față provocărilor reale ale lumii.
Egalitate de șanse: Unul dintre obiectivele importante ale școlii este de a asigura că toți copiii au acces la o educație de calitate, indiferent de originea socială, economică sau etnică.
Contribuție la societate: Educația este esențială pentru dezvoltarea și progresul unei societăți. Prin educație, se formează viitorul forței de muncă, liderii și cetățenii responsabili.
În concluzie, existența școlii este esențială pentru dezvoltarea individuală și societală, oferind cunoștințe, abilități și oportunități care să îi pregătească pe elevi pentru succes în viață și pentru a contribui pozitiv la comunitatea lor și la societate în ansamblu.
Ca sa nu fie chiar toti prosti.
Multi vor sa invete si familia nu ii poate ajuta. Singur, e aproape imposibil. De aceea e nevoie de cadre specializate. Invatatorii, profesorii. Si ca sa fie mai usor pentru toti, s-au organizat scolile.
Ca să primești o educație de bază. Ca să-ti formezi o cultură și să socializezi.
anonim_4396 întreabă:
larisaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa111 întreabă: