Limba latina este limba stramosilor nostri. Macar sa ai idee de ea. Mai ajuta si in invatamantul superior (medicina, farmacie, drept) unde sunt termeni in limba latina.
Eu deja fac 3 limbi + latina.Nu aș vrea o a 4. a, însă ai dreptate, e nefolositoare.
Profa ne-a anunțat recent că s-ar putea să dăm bacul din ea.Nu ne ajunge teza... și totuși, pentru ce?
Mda! Dar din pacate sistemul nostru de invatamant e la pamant.Nu-i pasa nimanui ca noi invatam o limba nefolositoare! Intr-adevar, am putea invata o alta limba sau poate chiar o alta materie care sa ne ajuta in viata, dar cui ii pasa?
Asa. Unul din cele mai nefolositoare obiecte.
Mai bine ar baga astia o ora de educatie fizica in plus decat sa facem latina.
Idem şi cu "Religie".
Stiu conceptia ta despre religie si nu sunt de acord cu ea.
Dar in scoli, da, mi se pare o pierdere de timp. Elevul nu face altceva decat sa scrie o lectie de 1-2 pagini, urmand ca pentru ora urmatoare sa o invete pe de rost si sa ia nota. O prostie, nu se alege cu nimic. Eu unul nu mai tin minte o fraza din ultima lectie invatata la religie. Cel putin asa decurge ora de religie in scoala mea.
Da, cam aşa e peste tot în România.
Poate nu aş avea nimic de obiectat, dacă s-ar face Istoria Religiilor (deşi 12-13 ani la rând este tot o risipă de timp mult prea mare), dar nu Ortodoxie, nu Îndoctrinare în masă în favoarea unui singur cult, nu Umplerea nesimţită şi abuzivă a capului copilului cu tâmpenii...superstiţii, minciuni, preconcepţii...
Este cam singura oră din programul şcolar care face mai mult rău decât bine şi, clar, nu are ce să caute în şcoli. Locul ei e în biserici...mai ales că au umplut ţara cu ele pe banii noştri.
Este culmea absurdului ca în secolul XXI să se mai predea, ca adevăruri absolute, basme în şcoli.
Blesteme antice pe linia mamei, sacrificii, muzica renascentista, tratate magice, ave maria, perversiuni cu sculptura antica, antiretard, nu o poti utiliza cu oamenii ceea ce te face un zefir si o sintaxa penala
= )) Eşti mare figură.
Sunt atat de fericit ca avem liniste inainte sa imi fie frica de teritoriul in care ma aflu. o padure ar fi minunata, sa stai pana cand linstea se va opri, sper, de o cauza naturala. lucrul de care ma bucur imediat dupa e ca unii oameni surzesc si umbla ca niste fantome, si asta suna foarte cald
O materie nefolositoare in plus sau in minus crezi ca mai conteaza? Oricum, nimic din ce faci la scoala nu are legatura cu viata de zi cu zi.
Un motiv ar fi ca, daca vrei sa urmezi medicina in viitor, multe denumiri sunt in limba latina. Mda, nu e mare branza, dar... E ceva.
Asa-i nu e prea folosita dar nu ai ce-i face sistemul de invatamant lasa de dorit...
RAY întreabă:
Alexandrududn întreabă: