| Genevaaa a întrebat:

De ce trec peste la unele lucruri asa de usor? Ca si exemplu, o prietenă mi-a furat de mai multe ori chestii din casă, chiar și a altui membru din familia mea și i-a părut foarte rau de lucrul pierdut. Cateva saptamani mai tarziu mi-am găsit si mie piesa, cât și celălalt lucru, acasă la ea.
Totusi am continuat sa vorbesc cu ea si nu m-am luat in mod direct de ea nu inteleg de ce pur și simplu uit si sunt făcută sa merg mai departe. Adică nici macar nu am mai insistat sa mi le dea inapoi pentru ca ma gandeam cum sa actionez, cred că eram cam șocată, am stat o zi intreaga pe ganduri pentru ca m-am simtit foarte prost cand mi-am dat seama ce gest a făcut si cu cate i-am fost alături totusi.

2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Eu nu cred ca modul acesta de a trece peste e neaparat sanatos, ci e un mecanism de aparare. Teoretic, creierul tau da un fel de shut down si minimizeaza impactul real al celor intamplate, astfel incat sa iti protejezi partea emotionala, care nu doreste sa se confrunte cu pierderea prietenei. Pentru ca in mod normal probabil asa ar decurge lucrurile, deschizi subiectul si se ajunge la cearta/ conflict, fiindca prietenii/prietenele care fura nu sunt ok si daca nu isi corecteaza comportamentul, trebuie indepartati.

Totusi, ar trebui sa-i spui ca nu esti de acord cu ce a facut, altfel ii trimiti o invitatie nespusa/nescrisa ca poate proceda asa in continuare, si tu nu vei reactiona, deoarece nu ai nicio problema.

| VoidEternal a răspuns:

Eu nu as fi zis nimic dar nici nu as mai fi vorbit cu acea persoana vreodata.