Asta fac in general oamenii slabi. Si eu am facut asta, am idolatrizat unii oameni pana mi-am dat seama ca e pacat.
Cei tineri, mai ales, simt nevoia de a se identifica cu ceva anume. Cand vad o persoana ca are milioane de fani, milioane de dolari, etc, sunt atrasi de acea stralucire, care e de multe ori inselatoare. Nu stii ce a facut persoana respectiva sa ajunga in pozitia aia si nu o cunosti in totalitate. Sunt oameni foarte talentati, carora le putem aprecia talentul, sunt oameni foarte puternici care pot schimba lumea daca vor, dar nu sunt perfecti.
Mie unul, faima mi se pare un pericol foarte mare atat pentru omul faimos, cat si pentru fani. E o putere prea mare ca sa fie gestionata de un singur om.
Din lipsa de cultura autentica, nu cum se defineste acum " cultura ", adica, o gramada de informatii, repetate ca papagalul, dar din care respectivii " culti " nu inteleg nimic.
Eu am o pasiune nebuna pentru muzica, ce cuprinde multe genuri, dar niciodata nu am idolatrizat un artist, ci doar l-am admirat si respectat.
Si ca sa poti intelege mai bine am sa-ti spun ca, atunci cand a venit Michael Jackson in Romania am vazut concertul la televizor- am simtit un nod in gat, si am avut lacrimi in ochi in tot acest timp.
Mai tarziu, cand a concertat Pavarotti la noi in tara, am stat pe peluza de la Parlament, tot cu nod in gat si tot cu lacrimi in ochi.
Nu mi-am dat ochii peste cap, nu am lesinat, si nici nu am tipat.
Chiar si pe Youtube dau foarte rar like.
Nu pretind ca am o cultura vasta, dar am inteles ca in viata, pe cel din fata ta il poti face sa inteleaga ca il admiri chiar cu discretie.
Pe scurt, pentru ca orice om vrea sa fie fericit, iar cum pentru majoritatea asta nu e o posibilitate cu adevarat reala (life is a 8lTCH and we're the clients - viata e o tarfa si noi suntem clientii) atunci li se pare ca viata respectivului idol e perfecta
apoi o fac ultima tarfa daca demonstreaza ca nu e zeita ci om (cum a fost Kristen Stewart, care l-a inselat pe partenerul din Twilight cu care ajunsese sa fie si in viata, cu numaistiu ce regizor parca, mult mai in varsta decat ea, si casatorit cu copii... asa ca toti urlau ce tarfa e)
Ei fac acele comentarii exagerate nu pentru ca ar si crede ceea ce scriu acolo, ci pentru ca spera intr-o minune, adica sa gandesc ca poate se aliniaza cumva planetele, acea vedeta observa acele comentarii si ce sa vezi, din milioanele de reactii la acea postare, va alege sa le raspunda tocmai lor si mai mult... poate chiar sa stabileasca vreun soi de conexiune. Asta-i tot, sunt visatori, spera sa dea si ei lovitura si sa ajunga in patul Angelinei Jolie (ne neaparat al ei, am folosit-o ca nume generic) gratie dulcegariilor si pupaturilor in coor, pe care le-au exprimat intr-un comentariu pe net.
Foarte simplu, au o mentalitate limitata.
Un om care e mai dezvoltat mental nu ar idolatriza pe nimeni.
Sunt atrasi de ceea ce fac ei ca vedete/persoane publice strict profesional mai bine zis, nu de persoana sau caracterul lor. Ceea ce posteaza ei pe social media e cam 20% din viata lor, poate si mai putin.Noi nu stim exact ce au in cap vedetele astea, chiar daca se fac asa publice si se arata, asta nu inseamna ca le cunoastem cum sunt ele. Unii spun de X ca e penal ca actor etc. dar el poate fi o persoana minunata in viata de zi cu zi, sau de Y ca e o persoana super ca muzician dar e un ipocrit cu restul lumii, poate si cu el insasi.
Personal am artisti care imi plac ceea ce fac dar nu-i idolatrizez sau consider a fiind ceva superior noua.E tot de proiectul care ei il reprezinta, oamenii apreciaza de fapt proiectul din spate confundand cu persoana care-l interpreteaza(asta in cazul artistilor, actorilor etc).
Pai pur si simplu, daca personajele au carismă, sau fac muzică pe placul lor, îi idolatrizează.
Tu de ce îl ai pe joker (un antagonist care ucide si chinuie ) la poza de profil? Nu cumva admiri personajul?
Fanii sunt OBSEDATI in tot sensul cuvantului de "idolii" lor care se pare ca sunt de fapt niste personalitati fara minte care pe retelele sociale nu sunt de fapt ceea ce par.
Pentru ca aceste vedete sunt niste persoane realizate, exemple de urmat sau pur si simplu este un actor sau cintaret etc. care iti place normal ca o sa il idolatrizezi pentru fie ca iti place cum cinta etc. sau pentru ca il consideri un exemplu bun de urmat
De obicei starurile sunt facute sa fie placute, practic sunt antrenate sa aiba atracție la public, in afara de talentul pe care il au. Fanii urmaresc întruna acea vedeta și prind drag de ea de aia dau comentarii de genul, si nu se mai gândesc că nu o cunosc de fapt.
Aceste persoane nu cred ca au prea multă încredere in ei înșiși. Plus de asta, in mare parte cred ca sunt niște copii. ‘)) Sau au prieteni care-i admira și cumva automat au început și ei.
Sau nu au nicio persoana adulta care cumva sa le fie sprijin. Cam asta este părerea mea.
Și eu au văzut asemenea comentarii, aparent majoritatea nu cunosc semnificația cuvintelor pe care le atribuiesc "vedetelor" că de multe ori, nici vedete nu se pot nu-mi... Și, probabil să iasă în evidență. Îi ridică în slăvi prea mult, asta e, fiecare cu mentalitatea lui.
Ideile pe care si le formeaza in capusor. Nu ai vazut pe cineva intr-un loc si ti-ai imaginat cum ar fi persoana si viata ei si chestii asa? Nu? Sper ca nu sunt singura sunt? Naspa.
Acelasi lucru se intampla doar ca persoana aia e faimoasa si ai mai multe lucruri despre ea pe internet. Si cum pe net aratam doar chestiile pozitive, iti poti imagina.
Mintile lor creaza o imagine ideala a persoanei avand fata, vocea si poate cateva detalii din viata, gusturi, etc.
Dar gusturile se schimba cu trecerea timpului. De exemplu daca anul trecut imi ziceai ca o sa dorm cu muzica clasica, faceam misto de tine. La fel si fata. Si vocea poate. Dar dupa ce treci de pubertate nu se schimba prea mult
Fanii inraiti sunt majoritatea "nebuni" si se cred importanti daca lasa un comentariu de genul, ei cred ca "starurile" o sa le citeasca comentariile si o sa zica "wow" sau ceva de genul.