| Denisucamica a întrebat:

De ce unele familii rome nu își lasa copiii sa vorbească cu romani deloc? Spre exemplu, verișoara iubitului meu are 20 de ani si nu a fost trimisa la liceu ca sa nu se amestece cu copiii romanilor,ea nu are voie sa iasă din casa singura decat in cartier, tatăl ei i-a zis ca are voie sa facă ce vrea numai sa nu se culce cu un roman, dar își înșira neamul de nu le mai stie numărul.Plus ca ea tace si cand o întreaba cineva pe strada,si nu vorbește românește decat cu verii,in prezenta romanilor nu vorbește romana,doar romani si rusește, ea fiind din Republica Moldova. Odata cand era mica si era la mare, tatăl ei a bătut-o pentru ca vorbea cu un baiat de la balcon iar in prezent si-a primit 3 palme fiindcă l-a primit in casa pe unul cu care lucra tatăl ei.Plus ca ea se considera superioară si considera ca neamul lor de pocaiti sunt superiori si sunt absolviți de greșeli.Plus ca ea i-a zis varului ei ca daca ne culcam împreuna sau ne căsătorim,sa nu il mai vadă in ochi,iar el înainte de mine a mai fost cu o romanca,si s-a culcat cu ea,iar cand vara-sa a aflat,nu ii mai vorbea, nu ii răspundea cand o întreba el ceva, nu il mai lasa sa o atingă sau sa ii atingă lucrurile.Eu nu inteleg aceasta mentalitate:1.De ce sa nu faci scoala doar ca sa nu ai contact cu lumea si tentațiile ei?, 2.Religia ortodoxa spune ca toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu., 3. Mi se pare lipsa de bun simt sa nu răspunzi cuiva cand ti se adresează., 4. Daca te culci cu prea multe persoane este tot degradare morala indiferent ce neam sau stare socială au respectivii., 5. Daca eu nu am nici o problema cu ea, ea de ce e rasista, plus ca iubirea sau prietenia si sentimentele nu țin cont de regulile religiei si poporului ei?

2 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Tiganii traiesc in epoca de piatra si daca tu nu stai departe de ei asa vei ajunge si tu.

| Denisucamica explică:

Il iubesc, mereu am zis ca nu ne mai suportam, ca ne despartim, dar nu putem, tot la mine se întoarce, tot la el ma întorc.Si pe mine ma enervează aceasta gândire, dar voiam sa intreb care ii sunt cauzele? Trebuie sa existe o explicație.