anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unele femei tinere îndura abuzuri, atât fizice cat și emoționale, din partea partenerilor de viață, doar pentru a avea un acoperiș deasupra capului?
Nu mă refer la cele care stau cu soții lor de dragul copiilor, ci la cele care vin din familii dezorganizate, intra in concubinaj cu vreun tip de calitate îndoielnică care le bate și le înjură, preferând asta decât să revină în mediul toxic familiar, dar viața cu partenerul bătăuș fiind la fel de toxica.
De ce nu încearcă să aibă o locuință prin forțele proprii, să-si găsească un loc de muncă si sa stea in gazda sau chirie până ce reușesc să-și cumpere o casa?
Încă ceva: ce psihic pot avea aceste femei de pot suporta un mediu tensionat?
Eu la prima palmă data, as pleca.
Înțeleg că există tensiuni și certuri într-un cuplu, dar totul până la abuz!

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Sunt mai multe cauze aici.

Sunt femei ce o duc rău în familie, iar din cauza lipsei de experienta și a educației îl iau pe primul venit ce pote ii oferi cât de cât stabilitate.Ca și ala, nu o bate din prima.
Iar o data plecata de la ai ei, nu mai este primita, sau e rușine sa se întoarcă pentru ca au fost învățate ca dacă ti-ai luat bărbat stai acolo nu contează ca iti mai iei o palma.Ca sa nu mai vorbim de faptul ca poate unele mai bine primesc câte o palma dar au niște condiții sau de mâncare.
Deci răspunsul e ca nu au fost educate sa se descurce, nu au o școală sa își facă o meserie, nu au avut bani ca să știe sa ii gestioneze etc.

Eu știu cazuri reale de femei si bărbații de o potriva ce o data ce au început sa muncească și sa facă bani tot sa nu agoniseala nimic și sa trăiască tot vai de capul lor pentru ca nu au știut cum sa gestioneze bani, au preferat sa cumpere rahaturi sau sa investească în nimicuri în loc de propria siguranță și tot pe drumuri au fost.
Ca sa nu mai spunem ca sunt surprinși dacă cineva le oferă respect, afecțiune etc și chiar privesc crucisi astfel de gesturi (unii).Și ca nu accepta nici sfaturi.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca nu au unde sa se duca si daca tatii lor se purtau la fel cu ele, asta e normalitatea lor.

Toate zic ca la prima palma ar pleca, ce nu inteleg majoritatea e ca palma aia nu vine asa, vine dupa mult abuz emotional, dupa ce iti asasineaza caracterul, te face sa te indoiesti de tine si sa crezi ca meriti ce ti se intampla.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Bună, totul pare simplu când gândești așa.
Dar depinde și de persoana acum, unele suporta totul pentru ca încă spera ca situația o sa se schimbe, altele pentru ca nu au avut parte de educație, dacă au făcut doar 8 clase îți imaginezi, totuși nu au ambiția de a încerca să își găsească un job, alte evident nu știu, poate din frica de a părăsi partenerul toxic.( amenințări din partea acestor tipi care se condisera superiori )
Totuși asta demonstrează că nu au cunoscut atât de mult partenerul înainte.
Bănuiesc ca înainte sa ii faci copii unui tip de genul și să te căsătorești cu acesta trebuie sa conversezi și sa vezi cum reacționează la nervi, gelozii etc, ca să știi în ce te bagi.

Din păcate, tipii de genul nu sunt pedepsiți ( Asa cum trebuie), un ordin de restricție ar fi perfect, ca să nu se mai poată apropia de victima.

| troleibuz a răspuns:

Ce frumos ar fi daca ar fi atat de simplu...
Din pacate nu e, abuzul e complex.

Persoanele abuzive în primul rând te izoleaza, te fac să te simți alienată, dependentă emoțional, neputincioasă.

Asta cu "la prima palma as pleca" am auzit-o de la o gramada de femei care ulterior au ajuns sa suporte lucruri mai grave.

Nu te gandi ca tu poti sa ajungi acolo, narcisistii sunt foarte subtili si perversi, iar tara asta e plina de ei...

Trebuie educatie multa pe subiectul asta, dar nu prea are cine s-o faca.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce suporta?

pai de asta in principiu

"ci la cele care vin din familii dezorganizate"

ca nu au alta educatie si alte posibilitati

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Femeile care stau cu un partener numai de dragul de a avea un acoperis deasupra capului este intr-adevar o relatie toxica si riscanta, lipsita de sentimente, aceste femei nu sunt capabile sa aibă propria lor viata pentru ca sunt agatate vesnic de partener sub pretextul ca au de impartit, chiar și acele femei care stau cu partenerul datorita copiilor mi se pare ceva injositor pentru o femeie, de ce sa stai legat de cineva pentru ca te leaga altceva. Sincer, ambele categorii de relatie familiara intra sub semnul de întrebare, pentru ca nu mi se pare normal sa existe astfel de familii și cupluri toxice. Psihicul probabil ca este de mult terminat, însă își fac rău singure acceptand o astfel de relatie familiara.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Fiindcă un acoperiș te apără de ploaie. 2. Fiindcă nu au forțe proprii. 3. Au acel psihic care le ajută să suporte.
Eu la prima palmă data, as pleca. Ai pleca, dacă ai avea unde.

| CostinAlamariu a răspuns:

"Cine se face pe sine un vierme merită să fie călcat în picioare"
Cred că Kant a zis-o. Femeile astea n-au pic de demnitate și respect față de sine. Dacă ar avea nu ar sta cu barbatii astia.
E trist, dar asta e rasa umană, o grămadă de viermi.