anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unele persoane desconsidera pe cei care îi admiră și îi apreciază sincer, în schimb încearcă să le intre în grații celor care îi disprețuiesc și îi desconsidera?

4 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Nu e o regula generala, mai degrabă întra la excepții. Poate la adolescenta, când oamenii sunt maturi nu se mai pune problema chiar asa. Dar una e cineva sa te admire și alta e sa te urmăreasca de exemplu.

| simplaexistenta a răspuns:

Pai...eu nu am întâlnit asa ceva. Poate cei care "îi disprețuiesc și îi desconsidera" sunt oameni de care respectivilor le pasa.

| 4evergentleman a răspuns:

Așa e făcută lumea sa placem pe cine nu ne place, sa ne dorim ce nu avem, unde nu primim validare.

| Nyarlathotep a răspuns:

Depinde total de varsta: la adolescenta umblam dupa cine ne dispretuieste din simplul motiv ca dorim sa stim MOTIVUL dispretuirii si de multe ori ajungem sa facem niste sacrificii total stupide, jenante, scumpe, mult prea scumpe pentru un raspuns care, chiar daca ill primim de multe ori nu justifica efortul, timpul si pretul platit.

In schimb dupa 30 de ani reversul este valabil la extrem de multe persoane: daca exista si cel mai mic indiciu ca nu suntem bineveniti, ca nu suntem apreciati, ne lepadam urgent si degraba de persoanele care nu ne doresc. Tine si de stima de sine. Daca nu ai sau nu-ti construiesti stima de sine, risti sa faci greselile tineretii. De asemenea dupa 30 de ani, rabdarea scade sau dispare cu totul. Ma dau ca exemplu, eu am rabdare si toleranta zero pentru persoanele care nu sunt 101% ca doresc sa fiu acolo. Daca exista si cell mai mic indiciu, si cel mai mic obstacol intre mine si persoana respectiva, ma detasez in mai putin de 30 de secunde si ma fac ca nu a existat vreodata persoana aia.