Își consumă toată energia la muncă. Acasă probabil nu au pe nimeni pe care să impresioneze. Nu au nicio presiune.
Acasa isi arata adevarata fata si personalitate, dar la servici se prefac ca sunt diferiti, pentru a impresiona sefii si a-si construi o cariera.
Posibil ca tiparul lor de personalitate sa nu fie de fapt cel "constiincios" si sa fie organizate/ordonate doar urmare a unei presiuni externe. Ar mai putea fi si epuizarea, poate sunt prea solicitate la birou.
Exista 5 tipuri de personalitate, vezi detalii acolo: https://www.simplypsychology.org/big-5-personality.jpg
Uite si un test aici, ca sa vezi cum sunt distribuite aceste 5 mari trasaturi in personalitatea ta: https://openpsychometrics.org/tests/IPIP-BFFM/
Probabil pentru ca sunt obosiți de la munca, dacă își dau interesul asa mult acolo, acasa e normal sa nu prea mai poată face ceva.
De aceia e bine sa ne organizam un pic mai bine viata.
Ideea e ca fiecare dintre noi avem un procent mai mic sau mai mare din cele 5 trasaturi de caracter. De exemplu, un om care e, sa zicem, la mediana dpdv Constiinciozitate, va reusi sa se adapteze fara mari probleme intr-un mediu in care i se cere organizare si disciplina, dar cu un extra efort comparativ cu un altul care are un scor mai mare pe palierul asta.
In timp, treaba asta devine obositoare, consuma energie si scoate omul din zona de confort. Posibil ca atunci cand ies din acel mediu sa renunte total la a mai fi organizati, doresc o pauza de asa ceva. Dar, de altfel, in conditii normale, ar fi fost cat de cat organizati oriunde, in orice situatie sau mediu.
Alt om cu scor mic pe trasatura asta de caracter va avea enorme dificultati in a se adapta, posibil nici sa nu poate face fata sau sa pice ca indezirabil in ochii celorlalti/angajatorului/etc.
E vorba de priorități. Pur și simplu nu i deranjează sa fie casa dezordonata, nu e important pentru ei.
Adevărat asta sunt eu )) prezent )) pai deja sunt obosit mort nu mai am chef de nimic abia după ce fac dus îmi revin puțin și mi-am dulciuri și în pat ma bag bine im scot și hainele de pe mine murdare de la muncă și la bag la mașină de spălat nu spun ca este dezordine mare da uit sa arunc gunoiul mereu uneori sau nu spun o farfurie 2 și las asa o zi da fac asta )) sau iau dulciuri și le las în camera sau ori unde prin casa și le nu le adun )) asta e tot altele sau altceva nu este ca de mâncare nu fac deloc doar dulciuri la pachet la 12 când iau pauza sau la 2 uneori miau tot ceva dulciuri și o shaorma mare și aia e atata
Pai e mai important in zilele libere sa ma vad cu prietenii, sa ies in natura sau undeva in oras, sa ma relaxez decat sa fac smotru prin casa si sa spal podele. Imi place sa am casa curata si cat am putut am facut eu dar cum starea mea de sanatate s-a deteriorat acum am o doamna angajata la curatenie, vine de 2 ori pe saptamana si face totul luna iar in restul timpului eu si prietenul meu mentinem.
O diferenta dintre activitatile de acasa si serviciu o face stimulentul financiar. Acasa poti amana lucruri dar la serviciu trebuie sa tii pasul si sa dai randament. Acea productivitate se calculeaza de indicator financiar
Asa mi-se ontampla si mie
Pt ca acasa vine oboseala
Si la munca nu iti permiti sa fii obosit
Pentru ca la munca iti da cineva xx euro daca faci ceva in ziua respectiva
Dar acasa trebuie sa bagi mana in buzunar sa cumperi clante iale becuri vopsea incuietori otrava de gandaci parchet...
Pt ca tu iti promosesesi propriului tau corp ca il lasi sa doarma sa se odihneasca