Poate fi un defect, dar poate fi si un punct forte, depinde de situatie.
Daca e sa ma raportez la mine, e un mare defect
Daca e sa privim in general uneori a avea orgoliu poate fi o mare calitate.Pentru ca dovedesti ca nu te lasi calcat in picioare sau mai bine zis esti bun dar nu fraier
E un defect atunci cand orgoliul face casa buna cu incapatanarea si impreuna sunt cartea de vizita a unei persoane cu care nu vrei sa ai de-a face
In opinia mea orgoliul nu poate fi niciodata bun. Se poate sa ai dreptate, dar este o vorba care spune ca cel mai inteligent cedeaza. Nu are niciodata sa te contrazici cu cineva atunci cand stii ca el nu vede decat ce crede el. Chiar daca ai dreptate nu are rost sa fii orgolios. Faci rau tie si daca nici nu ai dreptate poti sa faci rau si celor din jur.
Buna, orgoliul poate fi si bun dar si rau uneori... unele persoane sunt orgolioase pentru ca nu le palce sa fie umilite, vor sa se faca respectate si de obicei sunt persoane incapatanate care vor sa fie totul pe placul lor si nu lasa niciodata de la ei, uneori putin orgoliu e necesar, adica nu sa lasi pe fiecare sa faca ce vrea cu tine, sa te umileasca, dar nici sa fi prea orgolios nu e bine ca ai uneori de pierdut cu asta, te exemplu intr-o relatie daca exista mult orgoliu exista mari sanse ca relatia sa se destrame, e bine sa mai lasi de la tine!
Si eu sunt o persoana orgolioasa si trebuie sa recunosc ca am pierdut o persoana draga din cauza asta, insa uneori trebuie sa fii asa pentru a evita sa pari naiv...
E bine sa ai orgoliu si sa nu te lasi calcat in picioare, dar trebuie sa ai o masura...prea mult strica
E un defect plin de calitati
o persoana orgolioasa este o persoana increzatoare, mandra, puternica, bine infipta cu picioarele pe pamant dar este si o persoana foarte incapatanata care nu accepta alte pareri decat pe ale sale.tocmai de aceea de multe ori persoanele orgolioase intra in conflicte mult mai repede si mai des.
Nu vreau sa ma am orgoliu si ambitie in tampeni, parerea mea ca ai numai de pierdut
Sunt orgolioase pentru ca au parere prea buna despre ele, nu este un atu, pentru ca din orgoliu risti sa faci multe greseli,,, capul ce se pleaca, sabia nu-l taie!", nici sa te lasi calcat in picioare nu e bine, dar uneori trebuie sa mai lasi si de la tine, eu daca este cazul mai las deoparte mandria si vad ce si cum...
smile_3316 întreabă: