anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce uneori ne simțim slabi în sensul că nu avem curaj și nici puterea de a spune "Nu" sau a ne împotrivi în diverse situații?
De ce ne simțim fără vlagă d.p.d.v al forței mentale și ne intimidăm repede, chiar dacă în general suntem oameni fermi și curajoși?
Eu am simțit asta de mai multe ori.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uneori nu avem curajul sa zicem nu la oameni mai maturi si mai severi decat noi sau daca e o situatie dificila nu ai cum sa nu te impotrivesti, dar trebuie sa ai curajul si de a spune nu deoarece daca zici mereu da oamenii vor profita de bunatatea ta.
Sper ca te-am ajutatwinking

3 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

"Eu am simțit asta de mai multe ori."

Poate că nu ai vrut să dezamăgești pe celălalt...

Citește cartea "Invata sa spui NU!"
(autor, France Brecard)

| Fatamuntilor a răspuns:

De fraiara zic eu.In cazul meu!
Am stat cu copilul unei vecine. Stateam cate zi intreaga
Pe langa asta ma trimitea sa ii fac cumparaturi.Intelegeam cand erau mici, dar a continuat si cand au crescut sau cand erau la camin/scoala.Sau sa ii imprumut diverse lucruri.Pe tot eu i le duceam.
Am invatat a spun NU cand a amanat sa imi plateasca niste lapte. Avem o sursa de lapte, mergeam cumparam, le aduceam acasa la ea.Am dat bani dela mine si asteptam sa ma deconteze.A zis ca imi da, dar a amanat de mai multe ori
Alta data am refuzat sa urc sa ii duc niste bani pe care urma sa ii imprumut.Cam de atunci a inteles si nu mai mai solicitat in chestii de genul asta.

| Emma30555 a răspuns:

Daca pot sa ajut o fac, daca nu pot nu. Uneori imi e greu sa spun nu unor prieteni sau oameni apropiati dar asta, fiindca imi sunt apropiati si ma gandesc ca poate si ei au vrut sa spuna nu dar totusi au facut eforturi pentru mine, si atunci fac si eu. Poate ca sunt si oameni care profita dar daca imi dau seama de lucrul acesta stiu sa si refuz