anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii îi numesc lași pe bărbații care lovesc femei?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Depinde de circumstante, pe unele e necesar sa le lovesti daca daca iti pun viata in pericol, te ataca, fac rau cuiva drag, atunci nu mai tii cont de sexul persoanei, astea sunt cazurile extreme si rare, chiar foarte rare as spune, le includ la cazuri izolate.
Vreau sa scot in evidenta violenta domestica care e mult mai des intalnita si care e o mizerie, tu ca barbat puternic cum poti sa-ti lovesti iubita/sotia mai ales daca ai frustrari sau vii baut acasa si iti casuna pe ea, teoretic ele sunt mai slab dotate fizic decat noi, ca barbat nu iti e putin rusine de tine sa faci asta? E miselesc si de o lasitate mare sa lovesti o femeie mai ales daca nu ti-a facut nimic si sa fie fara aparare in fata unui gunoi. Eu n-am fost violent niciodata cu o femeie si sper ca nu o sa fiu vreodata, educatia primita nu-mi permite sa ridic mana la una, as prefera sa se evite situatiile de genul indiferent de circumstante, daca am nervi nu ii voi descarca cu violenta asupra uneia.

24 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pentru ca nu e normal sa dea in ea.

| Mosotti a răspuns:

De prosti ii numesc pe barbatii aia lasi, uneori si femeile si-o merita pe drept bataia, e las daca abuzeaza, dar asta e altceva.

Ca de aia ele si-o iau in cap, ca au impresia ca barbatii trebuie sa stea drepti in fata lor, nu nene, ti-o mai si iei.
Nu conteaza ca ea e mai slaba ca el, ca daca e okey nu si-o ia, iar daca e batuta pe nedrept, atunci trebuie pedepsit el.

| mgtow a răspuns (pentru Mosotti):

Cel mai corect ar fi sa se legalizeze o chestie, ea il inseala - sa i se coasa vagauna si sa ramana cu o gaura pentru a urina atat. Si pentru aia care fac asa taiat carnatul si aruncat la caini, furtun si la baie cand are nevoie. Atunci sar invata toti sa isi tina familia la casa lui

| Mosotti a răspuns (pentru mgtow):

Nu, sa fie bagati la puscarie si chinuiti greu acolo, si dupa aia poate se indreapta ca reabilitati.
Ptr ca, cand iti faci o relatie, nu te apuci sa ii incurci celuilalt viata! Ai intrat in asta, stai pana la capat.
Si atunci vor fi mult mai atenti cand se iau, nu o sa se mai ia doar pe hahaiala, prosteala, distractie si ssex.

Ca poate eu am o casa, o vand sau inchiriez ca sa vin cu tine, dupa aia iti bati joc de mine, unde ma duc, nu poti scoate chiriasu afara maine, si nici nu poti sa iei alta casa tot maine, e doar un exemplu.
Plus partea emotionala, nu iti bate joc, ca o iau ca vatamare ca si cea fizica.
Si sa vezi apoi ce ordine e.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Omul nu e fiinta monogama, inselatul nu e infractiune e doar ceva imoral atat. Casatoria nu e contract ca sa obligi pe cineva sa stea cu tine, nu mai judecati oamenii ca nu sunteti voi sfinti. Tu crezi in ineptiile astea? Si daca sta cu tine fidel sau fidela dar nu te suporta si te face sa te simti ultimul om e bine? Nu ti face rau emotional?

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Pai nu e fiinta monogama, am si zis ca pe mine nu ma deranjeaza daca ma inseala atat timp cat cu mine e okey. Deci nu asta e problema. Problema e cand incepe sa se poarte urat cu mine, si atunci normal ca imi face rau emotional.

Dar nu imi strici mie viata ca te ard!
Ca eu poate imi vand casa, poate asa si asa si asa, imi fac niste schimbari in viata, ma mult la tine, etc, nu vi tu dupa 3 ani sa te p pe mine ca ti s-a sculat tie pe nu stiu cine.

Daca se stie ca nu e monogama de ce ne mai bagam la chestia asta care contrazice poligamia?!

Si daca stii ca esti asa, nu te mai mariti/insori, sa fie clar. Ca iti stii felul de a fi.
Nu te bagi, nu strici vietile oamenilor, ca asta e un fel de vatamare psihica, o iau ca vatamare corporala pana la urma, ca si aia fizica.

Ai semnat la primarie ca stai cu mine mereu, apai stai! Altfel nu semnezi, iar daca incalci, te fac praf.
Iti asumi.

Sau fi sincer/sincer si zi asa: "semnam ca asa e legea, insa nu stim, nu garantez ca stau cu tine mereu sau tu cu mine".
Si atunci jos palaria! Ca stiu de la inceput, ca un om intelept asa zice.

Si daca suntem f atenti cand ne luam, vom sta mereu! Insa multi se iau doar dupa prosteala si distractie, si apoi normal ca nu se mai inteleg.
Ca acolo e problema. Ca daca ne luam dupa valori care nu se schimba niciodata, ne vom intelege mereu.

Si asta e valabil si pentru barbati ca am zis, nu doar pentru femei.

Lumea semneaza fiindca la inceput asa simte, dupa ceva ani se pot schimba toate aatea. Ei isi asuma, ambii, dar ambii se pot razgandi dupa 15 sni. In plus casatoria este despre a face o famile, a cumpara o casa, este un interes comun. Multi nu divorteaza ca sa nu imparta aceste bunuri si sa nu strice ce au realizat

Pai sunt de acord, insa daca se stie ca simti atunci asa, si dupa aia poti sa nu mai simti, zi-o!
Sa stim de la inceput, zi ca nu se stie ce va fi, si atunci este altceva.
Daca se intampla este okey pentru cam acceptat si eu acest risc.

Dar nu sa juri ca aia si aia, si sa ma induci in eroare.
Ca daca esti destept nu faci asa, stii ca nu se stie ce va fi orice ai simti acum, si o zici ca sa stie si celalalt, iar celalalt daca e destept accepta si apreciaza ca i s-a zis asa, desi si el o sa zica celuilalti acelasi lucru.

Daca nu se inteleg, ar fi normal sa se duca la psiholog sa vada de ce, ca asa cum s-au inteles inainte, de ce nu s-ar intelege si acum?! Ceva nu e in ordine. Si se rezolva la psiholog, nu una doua hai sa ne despartim.

De ex daca eu stau cu tine 2 ani sa zicem pana sa ne insuram. Stiu tabieturile, dorintele, felul de a fi, si tot la tine.
Pai daca e okey, de ce n-ar fi si dupa aia? Ca tu ramai la fel.
Iar daca unu din ei se schimba si se poarta urat, atunci trebuie rezolvata asta si corectat, ca tot psihologica e treaba.

E la mintea cocosui ca nu poti promite iubire vesnica, nimeni nu stie ce va fi. Tu poti promite iubire vesnica cuiva? Sentimentele sunt singurele lucruri pe care nu le poti promite, nu le poti controla, nu le poti obliga. Si daca o bati sau il bati tot nu te iubeste, iar faptul e consumat, e alegerea ta ca nu accepti semnalele si refuzi sa vezi realitatea, tu trebuie sa mergi la psiholog adica cel ce crede ca poti obliga pe cineva sa te iubeasca mereu, care crezi ca ai dreptul sa comiti infractiunea de a lovi pe cineva, mai bine zi merci ca aceea persoana ti a facut bine candva, te a iubit candva, ti a oferit o perioada frumoasa, fi recunoscator pentru asta, daca crezi ca trebuie sa o bati inseamna ca de fapt ai meritat sa te paraseasca, sa te insele fiindca nu esti cu nimic mai bun ca ea sau el depinde de situatie, dimpotriva, un barbat care ar putea sa recurga la violenta, merita toata dezamagirea fiindca este un om slab, un om care te provoaca sa ti se ia de el

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca numai femei sunt în stare sa puncteze

| tudorvolcano a răspuns:

Pentru că nefiind în stare să se bată pumn contra pumn împotriva unui alt bărbat, atacă persoane mult mai slabe, pe femei.

În unele cazuri, un băiat de 15 ani antrenat puțin în arte marțiale poate să rupă în bătaie o campioană la MMA.
Nu e o glumă, diferența din punct de vedere a masei musculare, a înălțimii, și a greutății brute, face diferența.
Deci, când vorbim de adulți, diferența e și mai considerabilă.

| Mosotti a răspuns (pentru tudorvolcano):

Nu conteaza diferenta de forte, conteaza ca daca ea face prostii si nu te intelegi de vorba buna, si-o merita.
Si chiar daca nu mai stai cu ea, intai trebuie pedepsita pentru ce ti-a facut pana atunci.

Asta valabil si pentru barbatii care bat femei abuziv, femeia nu trebuie doar sa plece, ci sa-l si pedepseasca inainte pentru ce i-a facut pana atunci. Ptr ca altfel nu vom descuraja pe astia sa mai bata abuziv femei.

E o lasitate sa dai in unul mai slab decat tine care nu se poate apara, ca sa nu mai zic ca este infractiune sa lovesti alta persoana, incalci dreprurile omului. As vrea sa vad cum reactioneaza un las ce da intr o femeie sa dea peste una buna la arte martiale sa vedem daca mai are acest curaj data viitoare. Tu daca ma superi eu sa ti dau o sticla in cap ca consider eu ca meriti, ca m ai jignit sau ceva de genul, cum e? Oricine poate sa faca rau chit ca e mai slab in forta, doar ca nu e normal sa agresezi pe altcineva decat pentru aparare. Sa spui ca cineva merita nu e relevant, unul poate sa o bata pe una fara motiv dar el sa considere ca are un motiv intemeiat, cum ar fi ca l a enervat. In geberal bataile intre oameni vin de la sicanari, nervi, bautura. Cei destepti nu se bat, domina altfel persoanele ce le gresesc.

Nu am zis ca dai cu una cu doua, am zis la ceva grav, ca in general se rezolva prin vorba, discutii.
In cazuri extreme, cand nu mai ai ce face.
Ai dreptate, desteptii nu se bat si eu am zis si aici ca asa se face pe unde a fost contextul, si violenta e de evitat.

Insa uneori se mai intampla sa mai fie nevoie.
De exemplu ti-ai pus toata increderea, ti-ai facut viata in anumit fel si ea te tradeaza si isi bate joc (nu de inselat ca aia nu ma deranjeaza daca cu mine e okey).
Pot sa nu fac nimic, dar uneori simt nevoia sa o pedepsesc pentru ce mi-a facut, si cam acolo apare asta sau poate aparea asta.
Ptr ca orice altceva decat bataie, NU o pedepsesti, s-a p pe tine si isi vede de treaba.

Sau vi acasa si gasesti casa goala ca ti-a luat tot si a plecat.

Ca nu is nici eu sfant pana la urma, simt nevoia si eu de dat inapoi magaria.

Si asta e valabil si pentru barbati, n-am zis ca doar pentru femei, chiar am zis, ca femeile ar trebui sa pedepseasca nesimtitii care la bat abuziv sau isi bat joc de ele, nu doar sa plece, si ala sa ramana nepedepsit pentru ce a facut.
Deci nu conteaza raportul de forte, m-am referit la toti.

O femeie nu e proprietatea ta. Daca tu te simti atat de dezamagit este vina ta. Nu ai luat o de pe strada, nu ai crescut o, nu esti taicasu, nu ai voie sa ridici mana, daca ai ridicat eu una m as duce la politie. O persoana daca te inseala iti da semnale inainte. Nu poti obluga pe nimeni sa te iubeasca neconditionat. Tu daca vrei sa parasesti o fata care te iubeste sa zicem, dar tu nu, si nu mai poti continua, inseamna ca meriti sa fii batut ca e ea dezamagita?

Ti-am zis ca nu e vb de inselat, e vb de cum se poarta cu mine.
In primul rand daca eu iau pe una nu o iau dupa prosteala, ssex si distractie si atata, o iau doar daca are si alte calitati care nu dispar, chestie pe care majoritatea nu o fac. Ptr ca fizicul se duce, iar viata nu e doar distractie, de aia trebuie sa avem si calitati sanatoase care nu dispar niciodata, ca sa nu dispara motivul pentru care ne-am luat.

Asa ca daca si ea ma ia pe acelasi baze, nu ma va parasi niciodata.
Deci eu n-as ajunge acolo.

Pana te duci tu la politie, te arde, ia doar o amenda si asta daca raman semne, si gata, daca nu raman semne nu ai nici o dovada.
Evident ca nu e normal, dar zic asa la o adica.

Eu i as face plangere, si as merge cu prieteni cu rude sa ii arat ce inseamna sa fii barbat astfel incat sa nu mai aiba acest curaj in viata lui. Se pot face mizerii si de o parte si de cealalta, nu e greu, si nu e nimeni neputincios. Te va parasi, si tu pe ea daca va schimbati, daca nu mai sunteti fericiti. Tu nu sti lucrurule astea fiindca nu prea ai experiente, iti dai doar cu parerea dar nu sti de fapt fiindca din ce am inteles nu prea ai avut relatii.

Ai dreptate, nu poti promite iubire vesnica, e complicat cu relatiile astea.
Mda, pai asa am zis si eu la barbatii care abuzeaza si bat femeile aiurea, sa fie pedepsiti, am zis asta de n ori, cum zici tu, cineva sa le dea o lectie.

Mda, e gura de mine, nu cred ca i-as face ceva daca ar pleca, dar e adevarat ca eu am in minte cumva relatiile altfel, nu am experienta practica dar stii cum e, practica e teorie aplicata pana la urma.
Dupa mine e frumos si bine si asa mai departe.

Tine cont ca la copii si la animale nu trece, f tare nu?
Sunt tipuri diferite de iubiri dar principiul e acelasi.
Iubesti un caine pana moare, nu ti se scoala sa-l dai si sa iei altul.
Ca si de copil te poti plictisi, si de catel sau pisica poti, si sa vezi altii mai frumosi, mai colorati si sa-i vrei pe aia.
Undeva ceva nu da aici.

Bine, da de fapt, dar ma fac ca nu stiu! Ptr ca mi-e scarba de cauza care duce la asta.
De fapt o sa deschid o intrebare cu asta.

Iubesti necondituonat anumite fiinte, partenerul nu. Sunt si relatii care rezista pana la final si iubirea nu dispare dar viata ne arata ca nu este asa pentru oricine.

Si de ce pe partener nu-l iubesti asa?! Adica care e parerea ta?
De ce il iubesti si apoi nu?

Iubirea e pasionala, dupa ce trece pasiunea poate sa ramana sau nu iubirea. Familia, animalele le iubesti fara acea pasiune, sunt sentimente diferite. Desi iubirea fata de partener e mult mai intensa depinde de potrivirea dintre cei doi ca sa reziste. Pentru partener nu ai sentimente si legaturi de sange cum ai pentru familie, pentru ca cu el petreci mai mult timp fata de restul si poate tu te schimbi, sau el, evoluezi altfel decat cand v ati cunoscut, nu ti mai doresti aceleasi lucruri ca acum 10 ani dar cel mai mult diferenta o face ca apar certuri, neintelegeri, probleme care erodeaza in timp relatia, la inceput iubirea orbeste cum se spune, nu i vezi toate defectele sau din iubire esti mai tolerant apoi usor te indepartezi nu mai e la fel, e o poveste mai complexa povestea de iubire. Poti sa si iubesti pe cineva dar daca nu te intelegi te desparti. Sunt mai multe motive dar am dat exemple in mare. Poate aparea o alta tentatie la el sau la ea, se plictisesc, rutina etc. Dar daca iubesti cu adevarat pe cineva poti sa il iubesti toata viata dar asta poate sa insemne sa ajungi sa il iubesti ca pe un prieten fara atractie sexuala neaparat, si iar se ajunge la despartire, dar il poti iubi, iti faci griji pentru el, dar nu il mai doresti la fel adica poti iubi pe cineva dar nu poti trai cu el daca e dificil, sau face lucruri care nu ti plac omul e o fiinta complexa, fiecare are anumite temeri anumite trairi, nu e totul alb sau negru

Mda...nu e complexa deloc povestea de iubire, cunosc mecanismul complet, doar ca nu accept asta, face mult rau la majoritatea si ma fac ca nu stiu ca prostul, de parca n-ar fi tot aia.
Ai zis 100 % corect ce ai zis.

Si un exemplu, parintii si animalu nu te deranjeaza, nu pot aparea frictiuni.
La partener daca ala vine sa stea cu tine si tu te uiti la un film, se supara, daca eu fac la fel si ea n-are chef, iar se supara.
Nu mereu se pupa perfect dorintele si momentul cand le ai.
Si de aici bubuiala, se strange in timp si bum.

Poate eu n-am chef de sex acum, ea are, poate vrea sa iesim si eu n-am chef, sau ea n-are.

| MotanulAlbastru a răspuns:

Pui întrebări din ce in ce mai cretine.

| anonim_4396 explică (pentru MotanulAlbastru):

Bun. Dacă nu-ți plac întrebările mele, ai opțiunea de a mă ignora/bloca. Try it.

Întrebări similare