| MihaBianca a întrebat:

De ce unii oameni consideră ceva rău să își ceară scuze când greșesc? Am văzut odată o postare pe Facebook în care o mamă a scris că nu o va învăța pe fiica ei să își ceară scuze pentru că nu e preșul nimănui. Dar ce e rău în ați cere scuze?

2 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Da, tipic.Preconceptii învechite care uite unde ne-au adus ca nație.In ziua de azi nu mai poți fi tu însuți, nu mai poți să fii imperfect că îți iei bullying, nu mai poți să spui ce simți că îți iei bullyng.
Pe scurt, societatea actuală, daca ar fi după capul ei, inca ar mai pune pe cineva să "egaleze" toți oamenii.
"Cum adică tu să ai mai mult decât mine? Pai nu se poate!"…"Pai tu de ce plângi..nu vezi că râd ăștia de tine?" …"Abia aștept să îmi bag dușmanii in depresie".
Astea sunt câteva din expresiile folosite de oamenii comunismului și urmașii acestora(cei care nu și-au deschis ochii și încă merg după turma)
Și uite așa creștem o nație care nu știe să aprecieze munca celor din jur,care nu știe să se scuze când întrec limita sau pur și simplu greșesc și așa mai departe.

Îți zic eu că nu e nimic greșit în a-ți cere scuze,ba chiar e de bun-simț. Atata tot că uneori, in viața, nu trebuie sa întorci și celălalt obraz.
Adică dacă unii oameni sunt total nepoliticoși, răi, cel mai bine e sa îi lași în pacea lor, ei sunt doar câteva din miile de cazuri pierdute.

| StoicAnalysis a răspuns:

Asa au fost crescuti. Daca ai gresit, lasa orgoliul la o parte si cere-ti scuze. Cel mai greu lucru este sa-ti ceri scuze persoanelor ce le consideri tu inferioare ( nu neaparat in gandire ci si a paturii sociale ) adica fratilor mai mici, subalternilor, saracilor financiar, etc. Ego-ul tau iti creeaza iluzia ca daca iti ceri iertare, pierzi puterea si autoritatea. In realitate pierzi mai mult daca esti egoist.