anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii oameni numesc "frustrate" acele persoane care sunt directe și spun lucrurilor pe nume?
De ce dacă li se spune ceva ce nu le convine și îi atinge într-un punct sensibil, gata, acea persoană ba e proastă, ba frustrată?
Am întâlnit persoane care erau impulsive și directe dar care nu erau frustrate sau să aibă traume.
Vorba lui Ciprian Lospa: "Nu ești hater dacă ai dreptate".

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fiindcă nu pot accepta adevărul, acesta este mult prea dureros pentru ei,nu sunt în concordanta cu realitatea, nu trăiesc realitatea-spațiu- timp,sunt obișnuite sa fie mereu pupate in dos,sa fie periate,și când apare unul care le spune verde în fata,le distruge efectiv lumea iluzitoare interioara,de aici și vorba,, te doare adevărul"? nu vor sa evolueze, nu accepta sub nici o forma nici o critica, fie aceasta și constructiva, se cred persoane indestructibile, omnisciente; la baza aceste persoane sunt foarte complexate fata de ele însăși, frustrate, si traumatizate și nu accepta sa le spui "pe nume ".

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Asa ii place la dusman sa judece prin alte tampenii care le zice fara rost, cine nu e dusman spune ca pleaca si nu are chef de povesti. Sau stie sa comunice politicos zicand ca se poate mai bine sau nu gandeste bine respectivul

| stef87 a răspuns:

Dar e ceva natural sa ai frustrari. Important e cat te domina, cum le manifesti si cum incerci sa le rezolvi.
Opinia multora poate fi exagerata necunoscand intregul, asa ca nu va mai creati o frustrare din ce zice oricine.

| Mosotti a răspuns:

Se considera asa pentru ca vezi doamne daca-ti zice direct in fata ce nu-ti convine, o face din razbunare ca au ei probleme, chipurile vor sa-ti faca rau din cauza frustrarii lor.
Dar ala caruia i se zice nu se gandeste ca daca celalalt are dreptate in ce i-a zis direct?!

Daca x este direct si zice lui y direct ce e corect dar nu ii convine, y foloseste mecanismul psihologic de aparare "proiectia", ca sa nu constientizeze ca x a zis corect, y da vina pe x, ca de fapt el y e okey dar x e frustrat si de aia a zis de rau, si foloseste la nivel inconstient acest mecanism, ca altfel creieru lui n-ar suporta sa recunoasca ca problema e la el adica la y, si ca x a zis corect si ca nu are nici o problema.

E mai usor da dai vina pe altii pentru problemele tale, decat sa muncesti sa ti le rezolvi.

Normal ca sunt n persoane directe nefrustrate.

| T0T a răspuns:

Frustrarea e normală. E ok să o recunoaștem.
Atunci când ești afectat de ceva și slăbiciunile te fac să cedezi și să spui „pe față" - așa cum zici tu, atunci poți fi considerat frustrat.
Și eu sunt de multe ori, recunosc. Totul se reduce la cum îți gestionezi slăbiciunile.
Deci, poți să fii frustrat și să nu îți dai seama. „Adevărurile" pe care le spui cu atâta pasiune sunt, de obicei, generate de experiențe subiective pe care tu le-ai avut în viața ta, experiențe care au lăsat o urmă, care te-au marcat destul de mult (chiar dacă nu vrei să realizezi).
Desigur, sunt și situații în care unii te caracterizează aiurea.

| Celcestietot a răspuns:

Depinde de situatie, de cum o spui etc.

| Nirvanaaa a răspuns:

Sunt mai sensibili și ușor de atins la ego.

| Seba2013 a răspuns:

Trebuie sa primeze empatia, toleranta, blandetea...chiar si tacerea este un raspuns la momentul potrivit. Acestea eu le pretuiesc mai mult. Pentru ca poti sa ajungi intr-un context unde nu poti vorbi, insa personalitatea radiaza si acapareaza tote vorbele, schemele si strategiile lor.

Daca suntem duri si le provocam teroare mai mult ii speriem decat sa ii ajutam. Desi noi oamenii de rand suntem prima linie si ar trebui sa ii ajutam, pentru ca suntem mai apropiati si vedem cazul mai amplu. Moda nu ne baga in seama ci ne considera prea sfinti. Si atunci ne coboram la nivelul lor, si spunem ca si noi suntem ca ei(ne mai punem si o melodie de suferinte si plngem la tragedie). Desi noi suntem normali si vrem sa ajutam, nu ne baga in seama. Ei gasesc sfintenia si normalitatea pe la spitale sau psihologi. Si cand ajung acolo le spun ca ei sunt de vina si din cauza lor au ajuns acolo, nu le vorbesc ca noi mai amplu. Pentru ca si societatea te poate corupe. Ei niciodata nu dau vine pe ei, sau pe cultura pentru ca societatea este antropocentrica. Toata vina cade pe individ. Acesta este tehnica din manualul lor sau juramantul lui Hipocrate. Au grija si sunt atenti de imaginea societatii si de profesiunea lor (deci ei dau vina mai mult pe individ, nu pe cultura).

Ti-am facut un raspuns repede, pentru ca vad ca incepe sa te preocupe si chestiunea asta, esti omul incredibil. Iar la cealalta intrebare nu flirtam ca avem in fata doar un ecran nu o lume magica. Acest mediu se concentreaza mai mult pe informatie. De la mine pana la tine este un timp si spatiu foarte mare. Se intampla multe lucruri care nu se vad in acel timp si spatiu. Eu nu m-as precipita.

| DonEduardo a răspuns:

Daca ești frustrat sau nu depinde de modul în care o zici. Dacă începi sa-njuri acea persoana pentru un lucru rău pe care l-a făcut, atunci clar ești frustrat. Dacă i-o zici intr-un mod politicos, persoana respectiva ar trebui sa se gândească cine-i cel frustrat.

| Pnin a răspuns:

Pentru că de obicei persoanele care se cred directe sunt doar negativiste și caută nod in papură. Nu toate lucrurile trebuie spuse. Impulsivitatea e lame. Și adevărul e relativ.

| PleşaMihai21 a răspuns:

Cunosc persoane care fac din țânțar armăsar, și exagerează cu adevarul, mai Adaugă și de la ei ca sa te facă sa te simți instabil. Poate nu e chiar așa grav, dar ei o fac sa para

| AnaNoa a răspuns:

Depinde de cazuri și de felul cum răspunde o persoană ai de maturitatea celelalte persoane. De exemplu o persoana poate să răspundă și să își zică punctul de vedere dintr-o perspectivă de hater sau se implica emoțional, dar daca răspunzi cu propria părere dar în același timp dai de înțeles că îi respecți și opinia celelalte persoane atunci este un lucru diferit. Bineînțeles că depinde și de maturitatea persoanei cu care vorbești că nu toate înțeleg că persoanele poate să aibă puncte de vedere diferite și că nu există o singură opinie corecta de-aia multi se simt atacați și folosesc cuvântul frustrat dar intr-un subtext in care nu își are rostul