Crede-ma ca la aceasta intrebare incerc sa imi raspund si eu si incerc mereu cand o persoana se comporta urat cu mine sa ma pun in locul ei si sa vad de ce as face eu ce face ea.Ma gandesc uneori ca poate si noi ne comportam urat cu altii fara sa vrem si nu ne dam seama, poate suntem stresati de ceva sau obositi, framantati. Dar depinde si de caracterul omului ca poate unii asa vorbesc(mai tare, mai dur)si nu inseamna rautate ci doar felul lor de a fi.
Pentru ca unii sunt rai, alti sunt rai.
Nu toti avem cei 7 ani de-acasa.
Felul in care cei din jurul tau se poarta cu tine este in primul rand determinat de personalitatea ta si abia apoi de personalitatea lor. Ai putea spune: "Da, dar unii oameni se poarta pur si simplu urat cu toata lumea." Corect! Ai dreptate. Dar daca tu te porti frumos cu tine insuti, pur si simplu vei evita instinctual acest tip de persoane. Bucura-te de tine insuti si vei vedea ca si altii se vor bucura de tine. Vorbeste-ti frumos, respecta-te, iarta-te cand consideri ca-ai gresit si vor face si cei din jur exact la fel cu tine. Exact in aceeasi masura.
Pentru că societatea ne-a învăţat că suntem proşti dacă îi respectăm pe ceilalţi, ne-a învăţat spiritul de turmă şi nu mai avem propriile noatre păreri, suntem influeţaţi de mass-media, care postează numai violenţă şi de mici, părinţii (dar mai ales profesorii) ne încurajează să fim răi, ca să nu fim luaţi de proşti.
Sincer aş găsi prea multe motive.
Noi nu putem fi buni, nu putem schimba nimic în societatea asta dacă părinţii şi profesorii noştri nu ne susţin şi nu ne conving că noi avem puterea de a face asta. În schimb ei spun că suntem din ce în ce mai răi şi nerespectuoşi. Asta ne încurajeză să fim în continuare, nu să ne schimbăm.
Xoxo.
anonim_4396 întreabă: