anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii oameni sunt mai intimidanți iar alții mai puțin?

Vin cu două exemple.
1. O femeie care se ocupă cu agricultura în orașul meu.
Este inteligentă d.p.d.v. academic, dar când se enervează (destul de des), face crize de isterie (la propriu), își insultă și ironizează zilierii. Ca urmare, 6 dintre zilieri, după ce au terminat programul, din cauză că ea i-a umilit prin șicane și sarcasm, au așteptat-o seara pe strada unde stă și au bătut-o.
Zilierii ei nu prea o respectă, ci îi cam răsplătesc comportamentul cu aceași monedă.
2. Fostul meu șef (nu, nu-s obsedată de el, se potrivește în acest exemplu), e calm, sigur pe el, bun orator, inteligent, nu țipă și nu-și insultă/șicanează angajații. Totuși, intimidează prin simpla prezență. Toți (și nu exagerez) angajații din colectiv îl respectă, atât în prezența cât și în absența lui.
Cu calmul și amabilitatea lui, mereu m-a intimidat (nu numai pe mine).

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Pe lângă faptul ca e o diferență între angajații unuia și angajații celuilalt (zilierii sunt oameni fără prea multa școala, educație), in primul exemplu este o femeie care prin comportament nu poate fi respectata fiindcă se coboară la un nivel de mahala. Al doilea se face respectat prin inteligenta și comportament. Nu cred ca e vorba de intimidare cât e vorba de respect.

5 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

Intimidarea este o emoție puternică care poate fi resimțită atât de către persoanele care o provoacă, cât și de către cele care o experimentează. Unii oameni pot fi mai intimidanți decât alții din cauza personalității lor, a comportamentului lor sau a abilităților lor de comunicare.

În cazul femeii din primul exemplu, comportamentul ei poate provoca o reacție defensivă la oamenii care o înconjoară, ceea ce poate duce la o lipsă de respect și la o formă de răzbunare.

În cazul fostului dvs. șef, poate că prezența lui calmă și sigură de sine îi face pe angajați să se simtă în siguranță și să îl respecte. De asemenea, abilitățile sale de comunicare și oratorie pot contribui la această senzație de respect.

Intimidarea poate fi un fenomen complex și poate avea diferite cauze și consecințe în diferite contexte. Este important să înțelegem cauzele intimidării și să ne asigurăm că nu o provocăm în mod intenționat sau accidental în relațiile noastre cu ceilalți

| Hyperion7 a răspuns:

Totul depinde și de temperament și de ceea ce au văzut în familiile de origine
Ori, daca vezi scandaluri, tinzi spre a te impune prin scandal
Iar dacă ai văzut că probleme in familie se rezolva comunicând, atunci discuți cu oamenii să rezolvi problema.
Acum, că veni vorba de oameni inteligenți..sunt mai multe tipuri de inteligență,ori ai cazuri concrete,o inteligență manifestată într-un mod corect și una în mod eronat,asta tot din familiile de origine le înveți.
Și oamenii inteligenți zis,au frustrările lor și unii și le cristalizează prin scandaluri, iar alții încearcă să le minimizeze.
Nu știu, întrebările dumneavoastră sunt așa brain storming încât nu mi-ar ajunge cate as avea de spus laughing
Oricum, doar pentru că un om e inteligent, asta nu înseamnă că oamenii își manifestă la fel acest lucru, suntem diferiți in fond.

| LordCristobal a răspuns:

Aici e o chestie legata de un paradox.
Exista oameni care au o cultura generala vasta si studii superioare dar nu au inteligenta emotionala dezvoltata, nu stiu sa relationeze cu cei din jurul lor si prin urmare au probleme in cercurile sociale in care se invart.
E foarte bine sa citesti carti dar e bine sa mai scoti si capul din carti pentru a invata putin si,, scoala vietii".
Aici nu e vorba de intimidare, e vorba mai mult de vibe-ul pe care il distribui in jurul tau, tu nu ai fost intimidata de seful tau ci mai degraba atrasa de energia lui pozitiva si spiritul lui carismatic.

| helpforyou a răspuns:

"nu, nu-s obsedată de el," buna specificarea.
Noi nici nu credem asta.
Asteptam cu drag intrebarile tale. Este ca o poveste pe care o asculti in fata semineului, cu un pahar de vin fiert.

| Dandinelle a răspuns:

Nu tine neaparat de ei intimidarea asta. Tine foarte mult de omul care interactioneaza. Mai bine intreaba-te ce te face pe tine sa respecti persoana sau nu. Cu ce te flateaza atat de mult de te intimideaza. Si mie mi s-a spus ca par rece si intimidanta, desi arat ca o adolescenta. Culmea este ca si colegii si subalternii ma considera asa. Se pare ca impun un anume respect prin felul in care ma comport, vorbesc si ghidez. Nu vorbesc cu prea mult sarcasm, ironic da, uneori e sanatos sa poti sa faci haz de necaz mai ales cand esti intr-o functie de coordonare, management.
cazul 1. ca sa ceri respect trebuie sa-l oferi. Chit ca ai un om fara scoala, sau cu posibilitati minore- nu te porti cum te-ai purta cu o carpa, un minim de bun simt (eu ii zic bunul simt uman laughing ) ar trebui sa fie- deci nu barfa, vorbe de caca etc.