Pentru că tocmai societatea asta promovează, mereu și mereu noutatea, ineditul, iar oamenii se pliază pe acest model. Cu cât ai mai multe și mai multe stimulente, devii din ce în ce mai plictisit și vei vrea și mai mult și mai mult, cam așa și cu gadget-urile, azi vrei așa, dar mâine mai apare altceva nou sau actualizat, schimbat și vrei și treaba aia pentru că ceea ce ai deja cunoști, știi și e prea banal și boring.
Iar în spate stă și o industrie în ale vânzărilor, știind că tocmai mergând pe modelul acesta determină masele să cumpere mereu ineditul, noul, necunoscutul, în spatele a tot li se prezintă ideea că ei explorează necontenit viitorul, planeta, tehnologia, când de fapt totul se rezumă la a face bani și a vinde un ego dacă vrei al umanității pentru că în spate stau alte mase care vor să se afirme mereu și să aducă ceva nemaivăzut, nou sub soare, nou peste soare dacă este posibil, iar asta le oferă o putere imensă, se consideră cumva Dumnezeu, și la fel și oamenii care dețin acele noi și nemaivăzute obiecte.
Deci poate toată concluzia duce cumva la putere?! Glumesc acum
Smartphone-ul este in mare parte despre ce poti sa afli de la altii si sa comunici cu altii. Deci daca ei n-aveau nevoie de comunicare, smartphone-ul este un accesoriu inutil, eventual bun doar pentru jocuri.
Asa cum a raspuns si mai sus, depinde pentru ce si-a luat gadgetul. Unii vor doar sa epateze, sa se dea mari, sa arate ca au. Altii cumpara ca sa se foloseasca de obiectul respectiv. De exemplu eu am telefon de 5 ani si nu m-am saturat de el, imi place si acum cat de bine se misca, ce functii imi ofera (mult mai bun la cinci ani decat alte telefoane noi).
Daca imi iau telefon ca sa o impresionez pe o colega de clasa, iar dupa o luna ea se combina cu altul, e clar ca motivul pentru care am cumparat telefonul isi pierde din valoare si nu mai reprezinta nimic, pentru ca respectiva nu a raspuns conform asteptarilor mele.
Dar daca imi cumpar telefonul ca sa am cu ce sa comunic cu cei pe care ii cunosc, atunci grupul este foarte mare, si pierderea unui component nu ma afecteaza prea mult, caci raman ceilalti 10-20 din agenda cu care pot continua sa comunic, prin urmare telefonul isi mentine rolul si interesul.
Shiatat întreabă: