anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unor oameni le place să trăiască periculos și să facă lucruri în/pe ascuns?
De unde vine nevoia crescută de adrenalină?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pentru ca... dopamina big grin

https://theconversation.com/......ople-64680

7 răspunsuri:
| IgnatVictor a răspuns:

Bună!
Probabil că dacă nu ar face lucrurile pe ascuns, ceva s-ar schimba în viața lor. În mod negativ. O persoană care „joacă cu toate cărțile pe masă", să spun așa, nu se teme că acțiunile ei va avea consecințe negative.
Nevoia de adrenalină... Eu cred că această nevoie apare involuntar, atunci când persoana face un lucru pe ascuns și se teme că poate fi prinsă. Totuși, dacă persoana respectivă caută adrenalină tocmai prin realizarea unui lucru pe ascuns, atunci... e un mod ciudat de a obține o senzație de adrenalină.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În tinerețe am făcut alpinism acceptând riscuri mortale. Nu era nici o nevoie de adrenalină. Satisfacția de atunci nu se compară cu nimic altceva.

| CassiusAlexander a răspuns:

Toți facem asta, dar în funcție de curajul fiecăruia e nevoie de ceva mai extrem sau mai puțin extrem pentru a crea adrenalină.

| Mosotti a răspuns:

Depinde, poate veni si din probleme psihologice din copilarie sau de mai tarziu care le-a modificat emotional pe acolo ceva, asa ca au aceste tendinte, poate fi pur si simplu felul de a fi genetic asa, sau sa aiba un deficit permanent de adrenalina si automat incearca sa-l urce, ca nu le e bine asa, si urca doar prin chestii periculoase, ascunse, etc.

Deci sunt n cauze, nu se stie sigur care e.

De ex pe fond psihologic, un copil sa zicem ca primeste atentie doar cand e certat s-au batut acasa, asociaza in inconstient ca asa trebuie sa se intample ca sa ia atentie, si in viitor, va accepta si va cauta parteneri violenti sau rai, ca de fapt el vrea atentie, dar constient nu realizeaza.
E doar un exemplu cum modifica o trauma psihologica comportamentul omului.

| T0T a răspuns:

Deoarece realitatea oricum e anostă și plictisitoare, pentru unii. De ce să nu fie adăugat și ceva pigment?

| Iote a răspuns:

Legat de facutul lucrurilor pe ascuns, mi se pare inconstienta, nu adrenalina.

| SlenderMan299 a răspuns:

Când tragi linie, la final de viață, să ai cu ce să te mândrești.