anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unor persoane, pe măsură ce obțin anumite lucruri (avere, faimă, prestigiu) le piere acea strălucire din ochi, le dispare acea inocență copilărească, devin (mai) reci?
Am întâlnit la n persoane acest lucru.

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Stralucirea si inocenta se pierd cand nu mai ce sa descoperi, cand nu te mai entuziasmezi, cand totul devine rutina si obositor, cand faci prea multe compromisuri sau ai parte de dezamagiri sau te stresezi constant. Cand ajungi foarte sus cred ca intri si intr o rutina daca nu mai sti sa te bucuri de lucruri mici si nu mai cauti lucruri noi.

4 răspunsuri:
| ionur a răspuns:

Bani și lăcomia din ei.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Inocenta au cei care se multumesc cu putin.
Bogatii/popularii au nevoie de multe pentru a fi fericiti. Iar de la un punct ii coplesesc cheltuielile si grijile vietii pe care si-au construit-o, iar fericirea nu mai e nicaieri.
Pare frumos sa ai o casa mare si frumoasa, sa investesti sute de mii in diverse afaceri, dar cand lucrurile merg prost, ai de platit foarte mult pentru casa aia mare (zugravi, impozite, incalzire), iar afacerile de sute de mii se transforma in pierderi de sute de mii.
Cunosc afaceristi care spun ca mai bine stateau in banca lor, si ramaneau angajati toata viata.
Si eu am ajuns la concluzia asta.
E mai ok sa te bucuri de viata privata, decat sa alergi ca fraierul dupa sume sau recunostinta.

| Hammurabi a răspuns:

Pentru că sunt mult prea puțini cei care își dau seama că averea, faima, prestigiul, cum spui tu, sunt chestii care îți pot complica groaznic și ireversibil viața, dacă nu știi sau nu ești în stare să le gestionezi.
Poți ajunge sclavul lor, fără măcar să-ți dai sema.
Unii își distrug total viața (și chiar ajung să se sinucidă) fără să le lipsească (aparent) nimic.

| Decebal a răspuns:

Avariția te face frate cu diavolul.