Daca o privesti STRICT ca spectator, e cu adevarat fascinanta.
Si vorbesc de orice religie, nu numai de cea crestina.
Gandeste-te numai cate razboaie s-au facut si se mai fac inca, in numele religiei. Deci, material istoric din belsug.
Gandeste-te cat e de fascinant ca, intr-o conversatie, cand cineva nu are argumente, sa invoce "vointa divina".
Gandeste-te la faptul ca toate persoanele foarte credincioase folosesc religia ca scuza pentru greselile si esecurile lor. Sau, mai rau, vegeteaza asteptand ca un personaj imaginar, batran si cu barba alba sa le rezolve problemele.
Cum sa nu-ti placa religia cand e singurul lucru care te poate surprinde de fiecare data cand te intersectezi cu el?
Religia nu e o pasiune, un hobby; e un crez, o convingere.E partea care ma completeaza, imi da raspunsuri in momentele cruciale din viata mea, imi da echilibru, linistea si pacea.
E un fel de filosofie si asta e facinant, mai ales ca seamana cu ontologia
Interesant raspunsul. Pacat ca la anul fac filosofia...iar de ontologie nu am auzit
Pai ce iti place? ce te pasioneaza in special. Vreau argumente, nu alte intrebari.Si nu am zis nici ca imi place nici ca nu imi place!
Religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință
Religia este o formă de explicare a lumii, în condițiile lipsei unei cunoașteri științifice. Ca modalitate de cunoaștere, specific religiei este forma preteoretică, mitologică. Ea are o marcată orientare antropomorfică, proiectând caracteristicile existenței umane (prima existență la care cunoașterea umană a avut acces), pentru explicarea tuturor celorlalte domenii ale existenței.Cunoașterea religioasă, conform practicanților religiei, poate fi obținută de la lideri religioși, texte sacre (scripturi), și/ori prin revelație personală. Unele religii consideră această cunoaștere ca nelimitată și capabilă să răspundă tuturor întrebărilor; alții văd cunoașterea religioasă ca jucând un rol mai limitat...
chocolatedream întreabă:
Elsiane întreabă: