Si eu sunt din Moldova, dar ma voi stradui sa-ti explic.Sunt vinovate ambele parti. Unul din motive e agramarea totala a moldovenilor(romanii se scrie cu a din a)
O alta cauza a fost cea ca Moldova a fost membra a Uniunii Sovietice si relatiile s-au cam racit.
Nu-si bate nimeni joc de nimeni. Draga Martina, bine inteles ca neamul romanesc este ca o padure mare si batrana. Se intinde cat vezi cu ochii: de la Nistru pan' la Tisa si chiar mai departe. Partea rea este ca in orice padure batrana exista si destula "uscatura". Chiar daca acum sunteti intr-o alta tara, sa stii ca sunteti "trup din trupul tarii". Cum ar putea sa isi bata joc mana stanga de cea dreapta? Sa sti ca nu au existat doua Germanii, a fost una singura, vremelnic impartita in doua. Si uite ca cei care au impartit-o s-au sfaramat si se faramiteaza in continuare, ca tot ce este impotriva firii, pana cand vor ajunge, ceea ce sunt de fapt, praf in vant.
Sa auzim numai de bine!
Prof De Mate
mate. didactic@yahoo.com
Dar de ce multi ce accent au moldovenii adica urit
Eu nu cred ca e foarte important accentul regional, ci din contra, ele dau coloratura limbii romane. E foarte greu de pastrat limba in forma literara in alte medii lingvistice. Cei care nu inteleg acest lucru, poti sa fi sigura ca nu inteleg foarte multe altele. Nu trebuie sa ii bagi in seama. Esenta spiritului romanesc nu are de-a face cu astfel de atitudini. Pacat ca ele exista.
Mai pe intelesul vostru de obicei radem de voi din cauza vorbitului si a comportamentului.
Si eu sunt din Moldova mai exact din Vaslui dar m-am mutat in Constanta. Si ce-i de aici isi bat joc de accent si pentru ca moldovenii sunt mai betivi si se fac de ras la televizor. :*
albinutza_8003 întreabă: