Nu stiu sa-ti spun exact, dar ce stiu e ca se supara cand le zici "negri", pai daca asa sunt, eu nu m-as supara sa-mi zica cineva "albule"
Din cate stiu eu, in tiganeste rom inseamna om. De ce se scrie cu doi r nu stiu, dar imi dau cu parerea si spun romani. Probabil 'oameni romani', sau ofi ceva cu Roma, nu stiu.
@death pai nu-i fac eu, altcineva i-a facut mai logic era sa li se spuna maro decat rom, nu?
Or fi vrand sa spuna ca sunt oameni de 2 ori Anyway probabil nu le place cum suna "rrom" si vor si ei o denumire mai "complexa"...
Nu vor. Ei îşi spun "ţigani", iar cuvântul înseamnă persoană brunetă, închisă la culoare. Deci, spre exemplu, eu sunt ţigan, deşi sunt român. Rromi li se spune pentru că aşa s-a decis la nu ştiu ce şedinţă a Consiliului Europei. Li s-a părut încrăvătaţilor de acolo că termenii gen "jitanos", "gipsies" sau "ţigani" sunt jignitori şi, vezi domnule, să nu se simtă săracele creaturi discriminate. Culmea e că, repet, chiar ei îşi spun ţigani şi nu se supără dacă le spui aşa. Numai ciori să nu-i faci...
anonim_4396 întreabă: