| dansezpentrumine a întrebat:

De ce zic oamenii ca nu e o problema daca esti gras?
Am luat 10 kg in plus in ultimul an.
Abia urc scarile.
Transpir facand nimic.
Nu pot sa ma aplec de burta si nu e chiar atat de mare si parca ma sufoc cand apas slanina acolo.
Nu inteleg de ce e promovata obezitatea.
Cum poate trai cineva asa impacat cu viata asta limitata de om gras?

6 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Pai si cum ai ajuns asa?! De ce nu ai avut grija sa nu ajungi, ca uite cum te deranjeaza, ca banuiesc ca nu ai probleme psihice care sa iti urce pofta de mancare, ca la aia e altceva.
Slabeste si gata.

Nu se promoveaza obezitate, au zis si ei din politete ca nu conteaza ca esti gras.

| dansezpentrumine explică (pentru Mosotti):

E o chestie medicala la mine. Majoritatea de pe site-ul asta vad ca aveti o problema cu intelegerea textelor. Nu am cerut sfaturi de slabire, cand o sa am liber de la medic, o sa slabesc. Am intrebat de ce se prefac grasii ca au o calitate buna a vietii cand si 10 kg te incurca daca esti un om normal cu activitate zilnica. Daca stai in pat normal ca nu te incurca...

| Mosotti a răspuns (pentru dansezpentrumine):

Am inteles f bine ce ai scris, stai linistit, mai ales ca ma stiu in domeniu, in general citesc f atent chiar daca mesajul e f lung, altfel nu raspund.

Ai zis asa:

"Nu inteleg de ce e promovata obezitatea.
Cum poate trai cineva asa impacat cu viata asta limitata de om gras?"

De unde reiese:
"Am intrebat de ce se prefac grasii ca au o calitate buna a vietii cand si 10 kg te incurca daca esti un om normal cu activitate zilnica"?

Unde ai intrebat concret asta? Arata si mie te rog. Unde apare "de ce se prefac..."?

Dar ca ai intrebat, o sa-ti zic eu de ce, si iti ziceam din prima daca spuneai:

Se prefac, una uneori chiar fata de ei ca sa se minta ca-s bine, pentru ca nu accepta ca-s asa si deci uneori chiar la nivel inconstient nu vad adevarul, pe de alta parte ca sa arate lumii ca ei nu au o problema si ca e foarte bine si asa, sa nu zica altii ca ei sufera de fapt.

De ex eu cu 15 kile in plus nu aveam nici o problema, iti zic sincer, la 1, 7 m aveam 85 Kg, abia la 20 de kg in plus incepeam sa simt ca oboseam insa nici atunci cine stie ce.
De fapt pe unii nici nu ii prea deranjeaza mult, si asta ar fi un motiv pentru ca zic ca e bine si asa.
Pe tine daca te deranjeaza 10 Kg, inseamna ca ai o inaltime mai mica poate.

Pai uite si la aia fara membre, cum par in lume? Vaaai ce fericiti sunt, cum au descoperit ei cat de frumoasa e viata abia acuma...ca nu apreciau inainte, si ce zambitori sunt, de ii admira lumea atat pe Youtube de nu se poate.
Si in spate plang poate, cand vad ca nici la c nu pot sa se stearga.
Asa si la cei supraponderali (nu suna bine gras) unii din ei pe care ii deranjeaza situatia.

Eu ti-am zis sa slabesti ca na, ce sa-ti zic? Nu pot zice "nu slabi ma", ca te-as descuraja. Dar ma gandeam ca daca luai masuri mai dinainte, era mai bine, daca se putea, evident.
Daca ai problema medicala, atunci o sa o rezolvi si vei slabi.
Insa ce ai putea avea, ai putea avea hipotiroidism sau rezistenta la insulina.
Se rezolva ambele, ori ai ceva de-ti mareste pofta de mancare aiurea.
Oricum nu condamn pe nimeni care are kg in plus, ca nu e vina omului ala, asta stiu, ca am trecut prin asta si eu.

10 kile le dai jos, nu e problema, in 3-4 luni e gata treaba.

| 1997onur a răspuns:

Ce ai ma tu cu noi grași? laughing)) ție ciuda ca avem slanina

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de organism.
Sunt persoane obeze pe care aparent obezitatea nu-i deranjeaza, ba le aduce chiar beneficii financiare si de imagine, un exemplu ar fi modelul plus-size Tess Holiday.

Eu ajunsesem acum 2 ani la greutatea de 125 de kg si imi crescuse tensiunea arteriala si am ajuns de urgența la spital ca sa-mi administreze un medicament care sa-mi scada tensiunea.
Am urmat si un tratament timp de cateva luni in care am luat, la varsta de 21 de ani, medicamente pentru inima.
Momentan am greutatea de 90 de kg la o inaltime de 1.87 si imi e bine, nu mai iau acele medicamente, deoarece tensiunea mi-a revenit la normal happy

Asadar, depinde de organism. Unii pot suporta si 300 de kg pe ei, fara sa le creasca tensiunea sau sa dezvolte diverse boli iar la altii pot aparea complicatii si la 100 de kg.

| dansezpentrumine explică (pentru anonim_4396):

Aia cred ca e in holiday de o viata la cum arata...