Parca era vorba de sate?
Si atunci ca si acum erau uscături. Si răi si buni.
Braila.
Daca ești din Gorj, de unde știi cum sunt satele din județul Alba? Si eu stau la sat, in județul Alba, dar pana si cele mai mici sate se urbanizează. S-au asfaltat toate străzile, avem apa de la rețea introdusa pe toate străzile, avem canalizare, urmează sa se introducă gazul metan, cine are posibilitate are introdusa apa in casa, are baie etc. Exista semnal la telefoanele mobile, iar pentru telefon fix poți alege intre Telecom si Digi. La fel si internet. Ce e mai cu sfic la oraș? Zgomotul, aglomerația, poluarea aerului etc? La tara ești ca in stațiune tot timpul. De muncit poți muncii si la oraș. Firmele care angajează le asigura transportul. Ce mai vrei mai mult? Sa trăiești la bloc? Eu una nu as locui la bloc nici la mine in sat. Ceaușescu a reușit sa construiască la mine in sat 4 blocuri, daca m-ai trăia câțiva ani comunismul, eu locuind la marginea satului urma sa ma mute obligatoriu in bloc. Zona unde locuiesc era prinsa in sistematizare si urma sa se demoleze casele. Nu a reușit. Eu am 0, 31 ha de teren acasă. Mulțumesc lui Dumnezeu ca nu a mai îngăduit comunismul!
La mine in sat s-a amenajat un parc pentru copii lângă terenul de fotbal. Nepoțeii oamenilor din sat desi locuiesc in Alba Iulia își doresc si abia apuca sa vina la bunici pentru a merge in parc. S-a construit o grădiniță moderna din fonduri europene la fel si parcul. Depinde de primar daca își urbanizează satele din comună sau nu. Sunt proiecte cu fonduri nerambursabile, iar la mine in sat curg anual in fiecare sat din comuna si sunt 5 sate de toate. Doar un primar comod si un consiliu comunal incompetent nu își urbanizează satul. Iar munca in grădini, este benefica pentru sănătate iar roadele sunt bio daca nu recurgi la chimicale. Munca pe camp se face mecanizat si chimizat nu se mai prășește. Doar bani sa fie. Animale nu mai tine decât fermierii la camp, rar cine mai creste un porc si câteva păsări.
Sunt proiecte pentru amenajarea unui parc cu fonduri europene, construirea de grădinițe, asfaltarea drumurilor, introducerea apei potabile si canalizare, introducerea gazului metan pana la poarta gratuit, tot din fonduri europene. Mai sunt 3 zile de campanie electorala. Vorbește cu candidații la funcția de primar si consilier si vezi care din ei e dispus sa urbanizeze comuna si pe acela votati-l. E păcat sa nu profiți de bani daca sunt nerambursabili. Si pana la urma sunt banii României, daca nu se întorc in tara prin proiecte, rămân la UE si beneficiază alte tari de ei.
Sa vezi ce frumos e cu wc turcesc in fundul curtii, mai ales iarna, sa te speli la lighean afara, sa te scoli la 4 sa dai mancare la animale zilnic, sa muncesti pamantul de acasa + eventual daca mai ai vreo parcela de camp la marginea satului, oamenii de la sat chiar sunt munciti, dar parca sunt mai sanatosi, e frumos la tara cand esti copil, te distrezi, dar in realitate nu e asa roz viata acolo, e munca in fiecare zi, si cand zic munca chiar e, sa nu uitam de viata amara de acolo.
Acea lume, deci doar o parte din lume, da? Deci nu toti. Deci doar acea parte (doar o parte, da?), zic asta pentru ca ei considera tara ca fiind un loc mai linistit, mai retras, nu foarte aglomerat si mai multa natura decat intr-un mediu urban. Si nu se mai gandesc la satele uitate de lume, care nu este modern.
Numai bine!
Nu zic asta, nu am dat de inteles asta si nici nu vad ascoierea cu ce am zis eu ^_^
"De ce zice lumea ca la tara e chiar asa lapte si miere?"
Nimeni nu a zis asta vreodata.
Daca a zis-o, era drogat sau beat, deci nu se pune.
La tara e naspa.
Traiasca urbanismul!
ciorteamadalina întreabă:
sr15mary întreabă:
Mindfulness întreabă: