| Grimster a întrebat:

De ceva vreme (2-3 ani) simt tot mai putine emotii pana la punctul in care am devenit aproape complet "inghetat", "amortit". A fost o perioada in care am fost deprimat (nu stiu cauza exacta, poate atmosfera din familie, lipsa de socializare desi sunt introvertit) dar apoi am ramas cu starea asta de suflet impietrit. Functionez destul de bine in situatii sociale, la scoala, dar am ajuns sa mimez emotii. M-am confruntat de multe ori cu situatii care ar fi trebuit sa ma emotioneze (moartea cuiva apropiat etc) dar nu simteam nicio scanteie, nicio reactie. Creierul imi spune ca ar trebui sa reactionez intr-un anumit fel, dar simt ca e fals. Oricum, voiam doar sa stiu daca s-a confruntat cineva cu situatia asta. Ma transform intr-un sociopat sau ce se intampla?

5 răspunsuri:
| Georgesava a răspuns:

Sunt sigur ca daca ai putut recunoaste ca ai o problema rezolvarea va fi mult mai usoara cel mai bine in ciuda unor probleme fia\nanciare cred trebuie sa mergi l unpshicolog cateva sedinte si gata

| AtateaConditii a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat, dar aveam in continuare emotii sociale, dar nu simteam nimic cand era vorba despre moartea cuiva drag, revederea unei persoane dragi de multa vreme, un animal nou, un loc nou, persoane noi in prezenta mea, cunostinte noi. Dar am trecut, am momente cand sunt plina de optimism doar pentru cateva secunde apoi negativism. E ciudat oricum la mine, uneori ma sitm bine, uneori am o frica irationala, in general gandesc negativ. e aiurea... Eu zic ca e mai bine sa nu simti nimic decat sa sari pentru orice fleac, cărunțești degeaba.

NOname
| NOname a răspuns:

Este posibil să fie o formă de sociopatie, una mai uşoară.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai nimic. esti normal pe cat se poate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sociopatie e un termen dat de societate, in realitate nu ai decat un suflet inghetat/inchis. Un psihoterapuet sau bioenergetician(mai recomandabil) ti-ar descurca itele cu usurinta si ai afla si tu cauzele suferintei care te-au determinat sa fii omul de gheata. Emotiile/ trairile sunt ceva normal(unii refuza sa le mai din cauza suferintei constiente sau nu). Acum ca vrei sau nu sa iti vindeci mintea si sufletul de cauzele ce au determinat aceasta inchidere este doar alegerea ta. Toate cele bune.