| Ioana06i a întrebat:

De la un timp m-am îngrășat foarte tare și mănânc fără control, chiar și compulsiv și simt un stres foarte mare și mă enervez foarte rapid și mă simt tot timpul nașpa...Atât fizic, cât și psihic. Nu mai mă pot abține deloc din a mânca, consider că doar mâncarea și fumatul excesiv sunt un refugiu foarte bun asupra mea. Îmi vine să plâng mereu și nu știu ce naiba să mai fac ca să trec peste toate astea. Am pierdut și oameni, rău îmi este mereu...Fac de la vârsta de 11 Acanthosis Nigricans, cum iau puțin în greutate și mi-e foarte rușine cu mine însămi, dar nu știu ce să mai fac. Tot timpul când mă apuc să fac ceva, fac o zi, doua, iar apoi mi se taie cheful de toate, pur si simplu. Sufăr mereu și nu am cui spune asta. Mă doare enorm. Ce să fac în situația asta?

Mulțumesc pentru răspunsuri!

7 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Încearcă un regim de tip fasting, adică să mănânci într-un interval de 6, 7, 8 ore ceea ce vrei(cu cât e mai puțin și mai sănătos, cu atât mai bine), iar în restul de 16, 17... ore nu mânca nimic.Cel mai bine alegi intervalul ăsta atunci când dormi, de exemplu 8 ore dormi, iar alte 8 ore nu mănânci și în restul de 8 mănânci. Începi cu un interval mai mare în care poți mânca, iar treptat scazi acest interval.Așa se obișnuiește corpul mult mai bine să se abțină și tot așa treptat poți să renunți la chestiile nesănătoase, gen azi nu mănânc prăjit, mâine nu beau sucuri, poimâne nu mănânc dulciuri.Sigur că por fi acele cheat-days în care să nu te abții de la nimic, dar apoi e important să reiei ritmul. Cu timpul ajungi să mănânci mai natural, mai sănătos, să eviți ceea ce nu îți face bine.
Sportul trebuie să devină o rutină, chiar dacă e doar o plimbare o dată pe săptămână, o alergare sau câteva exerciții simple la început.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu mai mânca mult. Nu este o soluție.

| Ioana06i explică (pentru Cipi1212):

Și ce să fac atunci? Iar am ajuns în perioada în care îmi vine pur și simplu să mănânc mult, din anumite motive emoționale. Am ajuns în pragul disperării...Nu știu ce sa mai fac!

| Cipi1212 a răspuns (pentru Ioana06i):

Încearcă să ai un hobby. Ceva care te va distrage de la mâncare.

| Kufu95 a răspuns:

Trebuie să găseşti ce lucruri îți place să faci, dacă este ceva ce nu deranjează alți oameni, nu ar trebui să îți pese că te vor judeca. Mâncatul în exces nu este bun mai ales la ore târzii.

| Ioana06i explică (pentru Kufu95):

Mă simt neputincioasă, nu mă simt în stare de nimic...Îmi vine doar să plâng și să mă enervez. Am ajuns să fiu intr-o perioada în care să nu știu ce este cu mine, sa nu mai știu nimic de mine, m-am saturat! Am ajuns iar să mănânc fără control și nu știu cum sa ma opresc, nu pot! Nu pot singură, îmi vine să urlu pur și simplu, nu mai pot așa. Am nevoie de ajutor și mereu urlu și cer asta, dar nu este nimeni sa ma audă și să mă ajute! Nu pot sa explic nimănui cum am ajuns să mă simt eu! Nu mai pot sa ma ajut nici eu cu nimic...Am obosit din nou și din orice punct de vedere!

| Kufu95 a răspuns (pentru Ioana06i):

E clar că tu nu mănânci sănătos pentru că dacă ai mânca ce trebuie nu ți-ar mai veni foame. Dacă nu este nimeni care să te audă înseamnă că ai persoane în jurul tău cărora nu le pasă de tine, dar oricum nu te baza pe faptul că va exista o asemenea persoană, totul stă doar în ambiția ta. În legătură cu alimentația eu zic mai bine să contactezi un medic nutriționist pentru că sunt mai mulți factori cum ar fi ce vârstă ai, înălțime, dar și cum răspunde corpul tău la anumite alimente.