Comunicarea, ajutorul si consilierea ii scapa pe multi de depresie, dar nu prea ii ajuta nimeni.
Sunt oameni slab psihic care au nevoie de sprijin. Din păcate în loc să fie ajutați, sunt deseori marginalizați, mai ales dacă sunt introvertiți. Nu știam de chestia asta și nu am văzut nici pe grupul liceului nimic, decât vânzare de manuale, consilii, prostii. Nu știu cât de reală e știrea și de când e și dacă e adevărat îmi pare rău de situațiile de genul.
E reala si e de cateva zile. Ideea e ca am auzit o persoana apropiata a respectivului povestind intamplarea si de atunci am ramas socata.
Păi dacă e reală de ce nimeni nu zice nimic și toți se comportă cum nimic nu s-ar fi întâmplat? În alte situații făceau mare tam tam.
Poate pentru ca lumea nu e interesata de asemenea cazuri sau pentru ca individul nu e unul cunoscut sau poate pentru ca Ploiestiul nu e un oras asa important. Daca era vreo stire legata de cineva din Showbiz, toata lumea discuta despre asta.
Cum să nu fie oraș important?
Eu vorbesc de colegii lui care tratează situația cu indiferență. Am zis, la mine la universitate s-ar fi făcut mare tam tam în așa situație.
Nu stiu nimic de colegii lui, dar ideea e ca se intampla tot mai multe cazuri asemanatoare si sunt repede date uitarii, fara sa se ia masuri.
Referitor la fara sa se ia masuri, poza asta explica bine cum sta treaba. https://www.google.it/......ps?/search
Păi ce măsuri se pot lua? Adevărul e că și ăștia ajung în depresie prea ușor. Are și coquina partea ei de dreptate. Pe mine mă lasă cam rece asemenea gesturi deși înțeleg că depresia e o problemă psihică și trebuie tratată. Depresivul nu prea mai are discernământ ca să mai ia măsuri. Doar mi se pare ironic cum în ziua de azi când ai atâta comoditate să se confrunte lumea atât de mult cu depresia. De aia nu prea îmi pasă dacă nu am avut treabă cu respectivul. E treaba familiei lui să constate afecțiunile acestuia.
Ce persoana cruda esti. Valeu
Masuri in sensul ca lumea sa nu mai fie atat de indiferenta, sa existe mai multa intelegere si comunicare. Poate individul era foarte emotiv si se lasa usor afectat de greutatile vietii si neprimind niciun fel de sprijin, poate s-a simtit neimportant. Crede-ma, toti avem nevoie de atentie, avem nevoie sa stim ca suntem in locul potrivit, alaturi de persoane care ne iubesc si care se bucura de prezenta noastra.
Da, atata timp cat nu interactionezi cu o anumita persoana si nu are absolut nicio legatura cu tine, e normal sa nu te afecteze, dar mie mi se pare foarte infricosator ce se intampla.
Nu e singurul care are asemenea probleme și nu toți ajungem la suicid. Dacă nu l-aș putea înțelege aș proceda cum procedezi tu acum. Poate e înfricoșător, însă viața mă învață mereu că ești pe cont propriu, în mare, mai ales dacă ești diferit și nu te conformezi normelor sociale. Chiar dacă te conformezi îți faci prieteni doar de fațadă, de distracție, care la prima problemă te lasă în urmă. Asta e societatea, egoistă. Sunt prea ocupat să mă lupt pentru mine decât să mă gândesc la persoane ce nici măcar nu au legătură cu mine. Viața e o luptă aprigă pentru unii. Cei slabi o pierd, mai ales dacă sunt singuri și ignorați.
Asa e, dar nu toti sunt puternici ca tine, iar ei au nevoie de ajutor, ajutor pe care nimeni nu-l ofera. In general, cand simti ca esti inconjurat numai de probleme, iar solutiile nu apar, singura cale de scapare e suicidul. Unii nu vor sub nicio forma sa sufere, asa ca provoaca suferinta altora.
E nevoie de voință și de un minim de inteligență ca să duci asemenea lupte. Gândind rațional, cum am zis și ieri, observi că situația ta, atunci când stai noaptea în pat și te gândești la probleme, îți oferă un acoperiș, îți oferă o masă caldă, îți oferă căldură și instrumente care să te ajute să îți construiești viitorul. Tot ce trebuie să faci e să gândești rațional și să găsești activități care să te detașeze. Nu toți fac asta și sunt conștient că nu toți suntem construiți la fel psihic, doar am explicat de ce sunt rece la asemenea situație și de asemenea am zis că e nevoie să fie ajutat însă am și spus de la cine trebuie să apară acel ajutor! Nu are niciun drept ca el sau altcineva să pretindă ajutor de la niște simplii străini care nu au nicio obligație față de el. Un ajutor față de el ar veni de la un străin doar pe o cale empatică, necondiționată. Dar poate străinul abia se ajută pe el, să mai ajute pe altul? Eu zic că e complet nedrept să te iei de cineva mai slab decât tine dacă nu ți-a făcut nimic și urăsc asemenea oameni și aceia trebuie să se schimbe în primul și în primul rând.
" si m-a facut sa inteleg ca atunci cand cineva are nevoie de ajutor, sa nu ezit sa ajut, " Asa spun toti dar cand inchid pc/ul tot la viata lor se gandesc si nu dau 2 bani pe altii. Usor de zis, greu de facut.
De unde stii tu ce fac eu? De cate ori am ocazia, incerc sa ajut pe cat posibil. Nu trebuie sa faci nu stiu ce gest iesit din comun ca sa ajuti pe cineva.
Din cate imi amintesc raspunsul tau la intrebarea mea, tu nu faci bine din altruism, ci doar pentru rasplata. Asta nu inseamna (zic eu) ca e exact o fapta buna. Gen ii dai 5 lei unui sarac dar il injuri plecand daca nu iti multumeste.
Ma ataci prea mult pentru un simplu raspuns dat mai la caterinca.
Ce o mai copiati toti pe Conquina, a devenit model pentru voi nu gluma. Vorbeste serios mereu si cand cineva ii spune ceva care nu ii convine baga duma " era la misto, esti fraier/a ca m/ai luat in serios".
Tu intelegi doar ce vrei, iti place sa ataci repede o persoana cand ai ocazia. Nu am zis ca era la misto, am zis ca era "mai la caterinca", adverbul "mai" facand o schimbare in intelegerea raspunsului. Nu ai cum sa cunosti o persoana doar din aceste intrebari si raspunsuri si cu asta am zis tot.
Poți să ajuți şi prin internet, dacă altfel nu (că poate nu se ține legătura şi IRL).
Dar nu mă refer ajutor la modul ăla cerşetor iar tu fraieru' cu bani.Gen "tranferă-mi şi mie suma x pe card că nu mă ajung cu chiria sau trimite-mi x euro pe cartelă". Astea-s vrăjeli în cele mai multe cazuri, logic.Iar unii, de milă şi din naivitate, o fac lăsându-se seduşi de promisiuni dulci.
Ajutorul trebuie oferit în mod voluntar, nu că aşa îți cere cutărescu.De ex. din vorbă în vorbă ajungi să afli că interlocutorului tău i-ar face o mare plăcere sau chiar ar avea nevoie la modul serios de ceva ce tu ştii că deții şi nu îți trebuie/nu foloseşti.Şi mai ales că nu te costă nimic, în acest caz, să faci o plăcere cuiva.
Am oferit un cont de f.l. unei pers. care îşi dorea mult unul dar din lipsă de fonduri nu îşi permitea (nu este de râs).Nu am făcut-o la întâmplare, am ştiut că este responsabilă de fel şi că nu îmi va oferi motive să îmi pară rău mai târziu.Dar tot în această idee, mi-am luat din timp în a-i explica despre regulile mai importante (cum ar fi Hit&Run - try not to) şi ulterior direcționat către faq.
Nu am pretins absolut nimic la schimb.Nici nu era o pers. importantă pentru mine.Nimic deosebit, pur şi simplu am ştiut că pot şi am făcut-o.Iar chestiuțele de genu', deşi aproape nesemnificative în ochii noştri, pot conta mult pentru alții.
"Am oferit un cont de f.l. unei pers. care îşi dorea mult unul dar din lipsă de fonduri nu îşi permitea" De ce te referi la bani? Acolo e cu invitatie, nu platesti nimic. Sau cel putin la mine asa a fost, nu stiu acum cum sta povestea. S/a schimbat asta? "Nu am pretins absolut nimic la schimb" Nu toti sunt supadepui, asta e. Totusi mi s/a parut deplasat sa specifici "nu este de ras". Nu tin minte sa fi ras pana acum pe site de vreo persoana care are o situatie financiara mai rea. Sper ca era in general, nu adresata mie.
La modul general, stai liniştit.Am spus să mă asigur cu acea paranteză (asta e, nu te cunosc/nu îți cunosc reacțiile).
Invitațiile se fac cu bani, în general.10 € sau cam aşa.
Dar cum s-au introdus unele funcții pe acolo ce te răsplătesc în f.l.coins (ca de ex. când stai să faci seed la mai multe t.o.rr.en.te) eu nu a trebuit să plătesc pentru acea invitație.Nu în bani, cel puțin. Aveam strânse deja cateva mii de f.l.coins şi am dat tot ce aveam sistemului în schimbul unei invitații.
Si eu am vreo 37000 dar nu pot face nimic pentru ca am mute . Fl e ca TPU, cand un prost te provoaca si raspunzi cu aceeasi moneda, ii pedepseste pe amandoi.
@CoN "daca din stalkerism am ocazia sa-ti mai dau cu ceva peste nas, o fac cu cea mai mare placere." Ma bucur sa vad ca insemn atat de mult pentru tine daca raul meu iti provoaca tie placere. Daca era indiferenta, atunci nu te/ai mai fi bucurat.
Nu vad de ce te-ar afecta stirea asta in mod special.Sunt multe cazuri din astea, multi adolescenti/tineri care intra in depresie si se sinucid.Sunt oameni slabi, emotivi, care nu pot face fata greutatilor. E dificil sa-ti dai seama daca cineva are probleme, mai ales daca el face tot posibilul sa le ascunda. Daca nici parintii nu-si dau seama prin ce trece, cum ne-am putea da noi seama?
Gandesti destul de bine pentru doar 17 ani
Ma bucur ca crezi asta
Lasa, ca nu-ti dau citate din Biblie. Hai spune motive serioase - sa vedem. Gandeste-te bine, dar sa nu te surmenezi.
Salut. Nu e așa de ușor cu depresia.
Sunt detalii mici care îți arată că o persoană ar putea suferi de această boală. De exemplu, dacă începe a fi mai retras, dacă nu-și exprimă sentimentele, dacă orice ai face tot nu e bine, dacă vede ceva negativ în ceea ce faci pentru el și altele.
Oricum, din cauza unui dereglaj de substanțe în corp se poate ajunge la așa ceva, oricât de tare ai fi tu psihic. Oricât ar studia medicii creierul, tot nimic nu ar ști despre el; au înțeles multe despre toate celelate organe, dar despre creier prea multe date exacte și nu „probabil" nu au aflat.
Când ajuți pe alții, efectele nu sunt doar cele ce se văd. Are efect imediat și asupra ta. Ce efect are? Fericire - Faptele Apostolilor 20:35.
Și ca final, de cele mai multe ori depresia trebuie tratată cu medicanente și timp îndelungat.
Nu a fost salvat. Cel mai mult m-a afectat metoda de sinucidere. Acel individ chiar avea probleme serioase daca a recurs la un asemenea gest. Sunt de acord, fiecare are viata lui, fiecare poate sa decida cand moare, dar nu intr-un asemenea hal.
Nu am nimic in legatura cu moartea, mi se pare ceva foarte firesc, insa acest baiat a exagerat, punandu-si capul pe sinele de tren.
Frumos.Dar care e intrebarea? Ce parere avem noi despre povestea sta sau ce?
Voiam sa va dati cu parerea despre incident si cum ati putea preveni voi un astfel de caz.
Eu sunt de parere cabaiatul acela trebuia sa se gandeasca de 2 ori inainte sa faca asta.Eu am auzit un caz in care un om vroia sa se sinucida cazand de la etaj, iar politia a venit.El s-a aruncat, a mai supravetuit cateva minute si se ruga de doctori sa-l salveze, dar acestia i-au explicat ca nu au ce sa-i mai faca.
In concluzie toti cei care vroiau sa se sinucida si mai traiesc un pic vor sa traiasca.Iar acest baiat pur si simplu putea sa se gandeasca mult mai mult, pentru ca putea avea un viitor stralucit si in final putea trece peste toate greutatile.