| Supicadepui a întrebat:

De obicei nu ma uit la stiri, dar aceasta chiar m-a afectat foarte tare https://www.realitatea.net/......07070.html

Intr-adevar, traim intr-o lume superficiala, in care nimanui nu-i pasa de nimeni; toti se lasa pacaliti de zambet, nefacand niciun efort sa descopere daca o persoana trece sau nu printr-o perioada grea. Cum de nu-si da nimeni seama cand un om se afla intr-o depresie, chiar atat de ignoranti sunt?
Am citit mai demult o povestioara despre un baiat care se afla la scoala si-si facea ordine in dulap. La un moment dat, scapa foarte multe lucruri pe jos, dar in acel timp, trece un alt baiat care se ofera sa-l ajute. De atunci, cei doi au devenit cei mai buni prieteni, iar dupa ceva timp, baiatul care isi scapase lucrurile pe jos, i-a marturisit ceva celuilalt :"Stii de ce aveam atat de multe lucruri la mine in ziua aceea? Pentru ca voiam sa ma sinucid."
O poveste care chiar m-a emotionat si m-a facut sa inteleg ca atunci cand cineva are nevoie de ajutor, sa nu ezit sa ajut, pentru ca nu se stie niciodata cand poti salva un suflet, fie ascultandu-l, fiind alaturi de el, comunicand si sprijinindu-l.

38 răspunsuri:
| BucurCristina a răspuns:

Frumos.Dar care e intrebarea? Ce parere avem noi despre povestea sta sau ce?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca crezi asta

| Supicadepui explică:

Nu am nimic in legatura cu moartea, mi se pare ceva foarte firesc, insa acest baiat a exagerat, punandu-si capul pe sinele de tren.

| Supicadepui explică (pentru BucurCristina):

Voiam sa va dati cu parerea despre incident si cum ati putea preveni voi un astfel de caz.

| gratargratar a răspuns:

Spune-mi un motiv serios.

| Ager a răspuns:

Salut. Nu e așa de ușor cu depresia.
Sunt detalii mici care îți arată că o persoană ar putea suferi de această boală. De exemplu, dacă începe a fi mai retras, dacă nu-și exprimă sentimentele, dacă orice ai face tot nu e bine, dacă vede ceva negativ în ceea ce faci pentru el și altele.
Oricum, din cauza unui dereglaj de substanțe în corp se poate ajunge la așa ceva, oricât de tare ai fi tu psihic. Oricât ar studia medicii creierul, tot nimic nu ar ști despre el; au înțeles multe despre toate celelate organe, dar despre creier prea multe date exacte și nu „probabil" nu au aflat.
Când ajuți pe alții, efectele nu sunt doar cele ce se văd. Are efect imediat și asupra ta. Ce efect are? Fericire - Faptele Apostolilor 20:35.
Și ca final, de cele mai multe ori depresia trebuie tratată cu medicanente și timp îndelungat.

| gratargratar a răspuns:

Lasa, ca nu-ti dau citate din Biblie. Hai spune motive serioase - sa vedem. Gandeste-te bine, dar sa nu te surmenezi.

| BucurCristina a răspuns:

Eu sunt de parere cabaiatul acela trebuia sa se gandeasca de 2 ori inainte sa faca asta.Eu am auzit un caz in care un om vroia sa se sinucida cazand de la etaj, iar politia a venit.El s-a aruncat, a mai supravetuit cateva minute si se ruga de doctori sa-l salveze, dar acestia i-au explicat ca nu au ce sa-i mai faca.
In concluzie toti cei care vroiau sa se sinucida si mai traiesc un pic vor sa traiasca.Iar acest baiat pur si simplu putea sa se gandeasca mult mai mult, pentru ca putea avea un viitor stralucit si in final putea trece peste toate greutatile.