| Wrestlingbataie25 a întrebat:

De unde ideea ca e clar ca daca esti adult nu mai ai timp de nimic? Uneori daca prinzi job de doar 8 ore dupa ai timp sa faci ce vrei, pai la scoala.dupa.alea 6 ore depinde de ce noroc ai avut, prinzi sa ai la teme de stai toata ziua si oentru ce? Nimic

5 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Crezi ca daca esti adult tot ce ai de facut sunt alea 8 ore "fix" de munca? Uite eu pe vremea cand lucram pentru altii si eram implicit angajat, faceam naveta. O ora jumate dus, o ora jumate intors + 9h petrecute la birou din care 1h era pauza. Plecam la 6:30 de acasa (trezit de la 6) ca sa ajung la un 8 la birou. Ieseam la ora 17:00 si ajungeam acasa la 18:30-18:45. Pana ma schimbam de haine, faceam o baie si mancam ceva se facea 20:30. Daca nu aveam nimic de mancare ghici ce se intampla? Ma apucam fie sa gatesc ceva la ora aia fie sa comand ceva si tot dura o ora pana venea mancarea. Apoi ia si petrece timp si cu familia (daca ai) ca esti adult si mna, nu poti sa te bagi direct pe Fifa pana adormi. La ora 22:00 cam trebuia sa ma pun la somn ca a doua zi iar ma trezeam la ora 6:00 happy Unde e timpul ala liber despre care vorbesti tu in viata de adult? Si eu tot poate mai aveam 1h-2h pana sa ma culc dar altii muncesc ture de cate 12h sau mai mult, vin acasa au copii si trebuie sa-i ajute la teme, sa petreaca timp cu ei, sa le faca de mancare, sa-i ingrijeasca daca sunt bolnavi, daca stau la curte e mereu treaba de facut, la bloc la fel ca oricare ai haine de spalat, mancare de facut, vase de spalat etc. Si eu am trecut prin scoala sa stii, aveam mult mai mult timp liber decat acum ca adult. Acum ca adult si daca ai 1h de timp liber, ti-o petreci pregatind planul " de bataie " pentru a rezolva problemele cu care te confrunti pentru ca mereu ai ceva de rezolvat care este mult mai serios si mai dificil decat doua paranteze la matematica.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La noi in tara nu prea faci nimic cu 8 ore pe zi.
Si nu numai la noi, si strainii "rup norma". Abia pe la 10-12 ore pe zi in mod frecvent, simti ca produci ceva.

Si chiar daca te multumesc 2500 de lei net la 8 ore, daca se presupune ca ai locuinta ta si familie, nu prea iti ajung cele 6 ore libere pe zi, sa te ocupi de curatenie, mancare, copii, socializare, relaxare.

Si revin la ideea ca un adult care nu se zbate pe linia de plutire, nu lucreaza doar 8 ore pe zi. Indiferent ca e roman, german, portughez, american sau suedez. Realizarile nu vin din oficiu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ai un job de 8 ore iti ocupa toata ziua. Poate doar daca ai program de la 7 mai reusesti sa faci ceva in ziua respectiva.

| Kufu95 a răspuns:

Poate doar dacă lucrezi de acasă, tu probabil nu ești adult, să vezi cum abia dacă mai ai timp de ceva.

| MountainRiver a răspuns:

Dacă ești elev, depinde și de profesorul care-ți dă temele.
Eu spre exemplu nu prea dau teme elevilor mei, pentru că știu că oricum nu le fac, am dat mai nou câte ceva temă, că mi-au făcut plângeri părinții, dar stai să vezi ca profesor, atunci timp liber. Îl ai, da, nimic de zis, eu una mi-l mai iau pentru că nu pot funcționa pe sistem turbo, așa sunt creată, dar doar că îmi asum că mai am hârtii în pom ce și acum așteaptă să fie finalizate. Și deși pare că la muncă sunt doar 8 ore, nu e niciodată așa.
Uite, eu, spre exemplu sunt învățătoare, și da, stau doar 4 ore la școală, dar după vin acasă, pe la 12, 1, stau o oră, maxim 2 dacă stau cu ochii țintiți în tavan, moțăi, mai citesc ceva, mă uit la un podcast sau mai vin pe aici pe TPU, apoi gata, mă duc să fac fișele pentru a doua zi, să mă documentez, mai ales dacă e la clasa a IV - a și să-mi fac materialele pentru a doua zi, în condițiile în care oricum îmi tai din hârtii oficiale, dar fac fișe pentru orele de a doua zi, și nu-mi ajunge vreau să-ți spun timpul ca să zic că la ora 9, 10 m-aș culca și eu, ca să mă pot trezi și eu apoi la 5 jum, 6 mai zen. Deoarece de la ora 3, 4, după masă până la ora 9 seara nu-mi ajunge timpul să-mi termin fișele și să le mai și printez pe fiecare în parte, ce să mai spun dacă aș face și proiecte didactice sau mi-aș pregăti o masă caldă, eu în casă, noroc însă cu sfintele răcituri și ceva comenzi de mâncare, că mă scutește de gătit.
Dar de când am devenit profă, nu am mai avut timp să merg la o plimbare nocturnă prin oraș, să mai fac o curățenie în profunzime în casă, așa cum îmi place mie sau să dorm mai mult de 6, 7 ore pe zi ori sau să mai vorbesc la telefon cu amicii mei. Și și dacă le mai fac și pe astea din când în când, e oricum pe fugă și pe grabă și nu cât să înțeleg ceva din ele (ca spre exemplu vizionatul unui serial, cititul unei cărți integral sau vorbitul la telefon cu amicii și dezbătutul de teorii, ori curățenia).
Deci eu una zic să te mai bucuri încă de copilărie și școală. Și eu după ce am schimbat rolul, de la cel de elev, la cel de profesor am înțeles și abia acum am apreciat, cât de fain e să fii elev comparativ cu a fi profesor.