Asta e viata. La joburile necalificate nu conteaza bacul sau cate clase ai facut iar la cele calificate liceul si diploma de bac nu sunt de ajuns
Fiindca SUNT mii de locuri demunca in tara, pe care romanii le ignora dar spera ca cineva din Anglia ii va da lui sansa si ceva de munca, desi habar nu are de engleza si nici vreo calificare profesionala, doar tupeu, pana se loveste de realitate si se intoarce acasa, cu coada intre picioare.
Poate se refera ca gasesti mai usor de munca pentru ca nu exista niciun impediment impus de limba sau tot felul de prejudecati, asa cum se intampla in strainatate.
Pai si in strainatate nu au mai multe posibilitati?
Nu ar trebui sa criticam oamenii ca nu vorbesc corect gramatical ci sa oferim un raspuns ajutator la orice intrebare.Si gramatica lui nu e asa dezastruoasa.De obicei dai raspunsuri bune dar aici ai dat cu bata in balta.
Posibilitati pentru ce? Pentru munca de jos exista mereu astfel de posturi, in orice tara te invarti.
Nu am criticat nimic. Daca vrei sa afli exact ii intrebi pe acei oameni direct si primesti raspuns.Iar daca ai impresia ca am dat-o cu bata in balta e clar ca nu ai auzit destule povesti de la/despre cei care s-au dus in diferite tari fara sa cunoasca o boaba de limba nativa
Scuze,am citit in repezeala si te-am criticat degeaba.
Se mai intampla...
Este discutabil unde se gaseste mai usor de munca aici sau in afara
faptul ca s-a ajuns ca angajatorii sa puna targeturi de genul facultatii si la maturatul de strada, este pentru ca la noi educatia si Romania educata a fost ceva prost implementat
foarte multi au acces si termina facultati de astea care dau diplome prin corespondenta
In tarile precum japonia cred ca doar geniile (din cate stiu) reusesc sa termine un doctorat! la noi in tara sunt analfabeti functionali care au masterate si doctorate, toate luate cu bani!
Ceea ce nu este normal!
Exista desigur si persoane care fac scoli pe mintea lor si pe corectitudine dar toti suntem bagati in aceeasi oala cu incultii care au cate 3 facultati
Patronatele cunosc acest lucru si nu prea ii mai impresioneaza diploma obtinuta in Romania, pentru ca exista cliseul conform caruia orice alienat poate termina o facultate cu bani...
Aici sunt total de acord cu tine, e foarte riscant sa te angajezi pe piata muncii din Romania numai cu Diploma de Bac.Si daca e sa o luam logic,si cu facultate terminata e greu sa iti gasesti de munca.
De asta daca nu ai chef sa faci facultate sa iti gasesti un curs de calificare sa iti placa sau un curs pentru o profesie care e cautata pe piata muncii ca atlfel o sa te saturi sa lucrezi la Glovo sau in comert(supermarket,magazin de haine, mobila).E important sa ai o calificare pe piata muncii, ca necalificat e foarte greu si faci multe munci proaste, grele, cu salarii mici.
Pai da ma dar tu faci teme timp de 12 ani si iei si bacu si puteai la fel de bine sa nu le faci.
anonim_4396 întreabă: