Ala care nu munceste de prost.
Mai fericit sunt eu cu 8h pe zi si somn linistit la noapte, propria experienta ma sustine.
Spune-le sa mearga in china sa bage 7 zile pe saptamana munca cat ii tin puterile acolo fericire in beijing (aia dorm gramada in apartamente) si in baie inclusiv
"24/24 de dimienata pana seara" - spune-i deșteptului din care cităm că de dimineața până seara NU sunt decât vreo 16/24
Ma hartuiau si pe mine doi prieteni cu filosofii din astea. Eu lucram in schimburi de noapte, ei freelanceri/bugetari + ciubucuri. Nu intelegeau ce e respectul de sine, ce inseamna sa te culci cand esti obosit.
Unul dintre ei a continuat sa isi omoare ficatul pana a ajuns sa nu mai aiba viata personala deloc, e o mumie care alearga doar dupa joburi.
Celalalt, mai destept, s-a retras acasa linistit, lucreaza 8 ore si urmareste confortul propriu, ca alea 8 ore de cariera ii ofera tot suportul material de care are nevoie un om. Recunoaste ca a fost prost cand lucra 16 ore pe zi; nu s-a ales cu nimic deosebit din epuizarea aia.
Nu am inteles: cum sa muncesti de dimineata pana seara 24 de ore?
Programul de 8 ore este stabilit pe baza studiilor stiintifice. Un muncitor da randament maxim doar daca munceste 8 ore/zi, cu zile libere.
Sunt locuri de munca, constructii, de exemplu, unde se munceste 10 ore, dar... sunt zile cand, datorita conditiilor de vreme, nu se lucreaza.
La camp se lucreaza de dimineata pana seara, dar taranul, la pranz, trage un pui de somn de 1-2 ore.
De asemenea s-a constatat in unele tari ca, desi s-a lucrat cu program redus zilnic sau saptamanal, productia nu a scazut deoarece randamentul este mai mare.
Da, poti sa muncesti si 12 ore, dar sa produci tot atat cat produce altul in 8 ore. Munca de ture de 12 ore este o munca usoara.
In plus un o are nevoie, pe langa cele 8 ore de munca de alte 8 ore de odihna si inca aproximativ 6 ore (depinde de distanta pana la munca) sa-si rezolve problemele familiale sau personale.
Cel care spune ca fericirea eterna este in munca, are dreptate: nu mai ai timp sa faci pacate. Glumeam. Doamne, mai ai multi din acestia?
petroneladiva882882 întreabă: