Pai daca zici ca esti majora si mai ai cateva luni de scoala, termini scoala si te întorci unde vrei tu si stai cu cine vrei tu. Nu e simplu?
Gândești pe termen lung sau pe planuri scurte și nesigure?
Ce îți cer părinții? Să nu te grăbești, să iei decizii pripite.
Ce se întâmplă dacă te muți cu ei acum?
Îți termini liceul în noua locație. Ce înseamnă asta pentru viitorul tău pe temen foarte lung? O bază pentru o viitoare profesie mai bine plătită, de care vei avea nevoie până la pensie.
Ai terminat liceul. Te desparte asta de prietenul tău? Nu, dacă această legătură e puternică. Dacă apoi dai la facultate, poți da la una în orașul unde locuiești acum, să fii din nou împreună cu el.
deja nu trebuie să-mi poarte nimeni de grija ma pot descurca fără ei. Serios? Adică cum? Ai ceva meserie care să îți producă bani de chirie și tot traiul? Atunci de ce te deranjează că îți ia laptopuil că tu descurci și fără el. Chiar reacția ta exagerată denotă că nu eși stăpână pe viața ta, și nici plânsul fără oprire. Așa că eu zic să plângi până îți trece, și să accepți decizia părinților până iei bacul, care mai demult se numea și matura, adică examen de maturitate. Calmo. calmo!
Adica iti iau lucrurile pe care... tot ei ti le cumpara?
Cand o sa te angajezi, o sa te muti unde vrei tu, cu cine vrei tu.
Dar asta este in general spus, in cazul tau insa...
Esti majora, te angajezi, renunti la tot ce ai, iei viata in piept. Ai face asta pentru izbitul tau? Si mai important, EL AR FACE ASTA PENTRU TINE? Legat de parinti, mai usor cu pianul pe scari, se putea si mai rau. Ai mei au facut imprudenta sa ma intrebe si pe mine ce parere am, cred ca aveam vreo 12-13 ani pe atunci, legat de mutatul intr-un oras mai mare. Idiotul de copil desigur ca a venit cu prosteala cu scoala, prieteni, vai-vai. Si acum, vreo 30 de ani mai tirziu, le reprosez un pic asta. Am stat intr-o mizerie de oras de provincie cand ai mei ar fi putut sa o duca mult mai bine profesional daca plecam, iar eu... ma descurcam naibii. Fruntea sus si lasa smiorcaiala!
Dacă ai 18 ani împliniți ai două variante.
Rămâi lângă părinții/familia ta, care îți vor asigura tot ce ai nevoie material, până îți termini școala.
Sau poți pleca la iubitul tău (chiar dacă nu-ți permit ei, doar ești majoră) și atunci te va întreține iubitul tău sau te vei întreține singură cu tot ce ai nevoie. Ei nu te pot opri legal, dacă pleci.
Deci?
Varianta hibridă în care tu pleci la iubitul tău cu toate (laptop, telefo, etc.) cumpărate de ai tăi cu banii lor, probabil nu există.
Dar dacă ești atât de tare și vrei deja să fi stăpână pe viața ta, cine te oprește?
Înțelegi oare?
Ai 18 ani. FACI CE VREI!
Și îți asumi ceea ce faci.
Pai sa vina si iubitul tau cu tine sau nu stiu. Sa pleci in alta tara in occident e greu, vei da de droguri si alte porcarii si chiar iti vei ruina viata.
Gandeste-te mai bine, nu o sa te i-au cu bullshit-uri ca faci 18 ani si o sa faci ce vrei tu,cum au zis ceilalti colegi de pe site.
Ei iti sunt parinti,ei te-au facut, ei te-au crescut, ei probabil nu te-au pus la munca (asta din ce vad deoarece te plangi pentru un motiv minor) si asa va RAMANE, pana la moarte ei iti vor fi tie parinti, pe cand un iubit azi esti cu el, maine nu mai esti cu el.