Nu, nu asta ar trebui sa fie. Dar... nu o sa vezi pe altcineva de alta religie care sa creada asta nu?
Este ca si cand jumatate de mar este stricata si jumatate buna. Dar daca tu vrei un mar si nu o para... mananci mar. Intelegi ce vreau sa zic?
Adica nu puteai sa pui intrebarea asta despre altcineva. Nu, nu este corect cum gandesc ei (cred eu), dar asta pentru ca nu sunt constienti de acest lucru. Sunt si crestibi buni care considera toata populatia lumii egala ^_^
Iertat esti daca in adancul fiintei tale recunoscuti ca ai gresit si ca iti pare rau. Daca nu, vei fi doar izgonit in aroganta si mandria ta.
Eu sunt făptașul.
Răspunsul meu este în concordanță cu ceea ce transmite Cuvântul Lui Dumnezeu.
În vechime, păcatele erau ispășite prin jertfe de animale, care Îl prefigurau pe Isus Hristos, Mielul sacrificat în locul nostru. Noi meritam moartea, dar Hristos a murit în locul nostru, ca noi să putem fi iertați de vină, considerați sfinți și vrednici de cer.
Așadar, faptele bune nu le anulează pe cele rele. Nu vom ajunge sfinți, oricâte fapte bune am face...și asta pentru că "fără vărsare de sânge nu este iertare", după cum scrie în epistola sfântului apostol Pavel către evrei.
Asta nu înseamnă că nu trebuie să facem fapte bune, întrucât "credința fără fapte este moartă". Faptele bune izvorăsc dintr-o credință vie și dintr-o dragoste adevărată de Dumnezeu. Fiind oameni noi, nu mai putem trăi cum trăiam odată... întrucât păcatul L-ar răni pe Dumnezeu, dar și pe noi înșine prin aceasta. Dragostea de Dumnezeu se arată prin fapte (scrie "Dacă Mă iubiți, veți păzi cuvintele Mele.").
Faptele bune sunt o consecință a iubirii față de Dumnezeu și nu cauza iertării.
anonim_4396 întreabă: