anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Destinul există?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Destin rimează cu destinație și este opus liberului arbitru, în care poți să îți alegi tu însuți ce vei face. De ce se numește conștiința con-știință, adică ceea ce știm împreună. și nu este doar ștință?
Pentru că de când te naști înveți de la alții.

6 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Exista.
Fiecare avem un motiv pentru care suntem aici.
Sa citesti,daca n-ai facut-o inca,"Adam si Eva" de Liviu Rebreanu.
Acolo incepi sa intelegi cateva lucruri.
Ai intrebat care film ne-a schimbat viata,dar nu si care carte ne-a schimbat viata.
Ei bine,de la cartea asta,eu am inceput sa-mi pun intrebari si viata mea a urmat drumul pe care l-a urmat.
Acum,la o venerabila varsta,pot sa-ti spun ca trecerea noastra prin aceasta lume nu e haotica, nici zadarnica si niciodata nu traim doar pentru noi.
Destinul exista si va veni un moment clar in care chiar il vom intelege clar.
Unii mai devreme, altii mai tarziu, exact ca povestea cu geniul, unii devin genii in 30 de ani, altii in 300... happy
Destinul exista.

| anonim_4396 explică (pentru greece12):

Chiar am început-o și pe aia, dar cum fac cu toate cărțile le încep și nu le mai termin. Bine că mi-ai amintit, sper să o mai găsesc prin camera mea, la câtă maculatură și birocrație am în cameră, nu mai știu cine mai trăiește pe aici, dar știu sigur că o aveam în bibliotecă, de aia veche de pe vremea lu' mama, când a făcut curat și s-a debarsat de lucruri voia să mi-o arunce, ei se pare că destinul a vrut să nu o arunc, i-am zis să mi-o mai lase că aș vrea s-o citesc. Chiar am să o studiez happy deși cred că motivul pentru care am lăsat-o în stand-by a fost fix motivul că mi s-a părut super grea, adică chiar sunt chestii în acea carte care trebuie analizate și gândite. Dar am s-o recitesc, promit.

Cât de răspuns, mulțumesc! happy

| blackann a răspuns:

Da

| Seba2013 a răspuns:

Destinul, fatalismul, determinismul este ca Duhul se purta peste ceea ce era netocmit si gol (materie moarta).

Aceasta trasatura a Duhului ne-a fost data si noua. Aceasta caracteristica pozitiva ne-a fost diseminata si noua. Este un atribut al umanitatii care ne-a fost dat.

Prometeu se lauda ca a dat umanitatii focul insa nu se compara cu Duhul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E chiar amuzant că ăsta e un subiect deja rezolvat in clasa a 10-a,la liceu. Discuțiiile intre colegi erau: inculpat, de ce ai săvârșit acest viol?
Răspuns: așa mi-a fost destinul, a fost predestinat să fac asta, nu am nici o vină.

Concluzie: nu există destin, există liberul arbitru.

| popescuhertz a răspuns:

Există multe moduri diferite de a înțelege conceptul de destin sau scop în viață, iar răspunsul la întrebarea dacă există sau nu un destin depinde de modul în care alegi să îl definiești.

Unele persoane cred că destinul este o forță externă care guvernează viitorul și care poate fi determinat prin intermediul prezicerilor sau al oracolelor. Alte persoane cred că destinul este rezultatul deciziilor și acțiunilor noastre, și că fiecare individ are controlul asupra propriului său viitor. Alte persoane încă cred că destinul nu există deloc și că viitorul este întotdeauna incert și poate fi schimbat prin acțiuni sau împrejurări neprevăzute.

Întrebări similare