Sunt si patronii astia, pe mai multe clase. Sunt aia de la tara, care au un magazin cu crasma, sau gater cu 5 angajati la negru si taie padurea verisorilor. Astia de obicei abia stiu "carte", studii e un cuvant prea avansat, si se simt oameni cu bani. Bani negri, cu cel mult 4 zero-uri, in lei. Astia se cred cineva
Urmatoarea clasa, sunt cei care au intr-adevar o afacere (un mestesug, un magazin cu tot cu autorizatii si angajati, 2-3-50 taxiuri, camioane cu soferi angajati, etc. Astia au habar de activitatea pe care o presteaza, sunt oameni putin mai sus decat simpli, de obicei stresati si fara timp liber.
Dupa aia, patronii care habar nu mai au de unde au plecat, ori din clasa anterioara, ori au preluat pozitia parintilor, ideea este ca au niste firme mari si incalcite, asociate, subinchiriate, date in admistrare, etc. Mai exact, finanteaza diferite afaceri, fie ca au habar sau nu de domeniu. Ei se fac de c***t prin politica, daca-s politicieni mici, scot bani din afaceri si ii baga (negri) in politica.
Si mai sunt de aia foarte mari, cu branduri foarte cunoscute (Dedeman, Aqua Carpatica, Facebook, FCSB, etc).
Sunt relative si categoriile mele, doar primele doua sunt usor de catalogat. De taranul cu magazin te lovesti la coada la Metro, cumpara un portbagaj de detergenti, si pune deasupra croissante cu ciocolata. Se uita arogant in jur, se simte mare.
Clasa intreprinzatorilor. Nu intotdeauna un patron e si managerul afacerii sale.
Cica cea de sus, dar sunt de fapt clasa de mijloc care se ocupa cu clasa de jos. Dar fiecare cu propriile idei de a imparti clasele. Cei care muncesc cu orice diplome sau nu, sunt clasa de muncitori, (patronii) sunt cei care ii organizeaza, si deasupra lor sunt conducatorii (politicieni/preoti). Dar cu modu in care functioneaza joburile acum, par tare amestecate. In india sunt 4 clase sociale, 1 sunt preotii/intelectualii/profesorii etc (cei de sus), apoi regii/politicieni/conducatori, urmati de comercianti, si apoi muncitorii. Sistemul european este modificat. Iar in prezent, cand totu e organisat pe firme, sunt f amestecate. Acum, rolul de patron e un fel de "rege", dar este sub regii care conduc tara. Iar acum, cei care au diplomele, sunt numiti clasa "mijlocie" pentru a ii separa de muncitori "needucati". S-au amestecat joburile. Pe vremuri cand s-a introdus sistemul, diploma te facea clasa 2 organisatorul, acum poate oricine (care cheltuie) sa organisese (fara diploma), si cauzeaza confuzie, cei cu diplome muncesc pentru el, exact invers.
Răzvănel12369 întreabă: