| RAY a întrebat:

Din experienta voastra proprie ce propietati determina o relatie pe termen lung cu un prieten?

Nu vorbsc de relatii de iubire, oare trebuie sa vedem persoane care gandesc ca noi, e asta o determinare

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Prieteniile se bazează pe incredere, sprijin, ajutor, comunicare si de ce nu si asemănări.
Eu am o prietenie de 9 ani cred de nu mai bine cu o cologa de liceu si am fost impreuna mai mult la greu decat la bine.Am incredere in ea si tine secretele foarte bine si ne si completăm.Ea are nevoie de sfaturi având experienta mai puțină iar eu de cineva sa ma asculte cand am câte o ideile,câte un plan sau o greutate.
Iar mai nou mi-am cunoscut unul dintre cumnați cu care ma inteleg ca si cu un frate si tot asa mergem pe chestia asta, sfaturi, păreri, ajutor si ne completăm foarte bine cu treburile casnice cand vin pe la ei.
Deci da, cred ca trebuie si o oarecare asemănare.

9 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Am o prietenie de aproape 15 ani, pur și simplu ne am dezvoltat și format împreună, am rezonat mereu și am făcut multe și facem multe una pentru alta. E ca și sora mea de mult timp

| RAY explică (pentru whatevernvm):

Dar aveti si gandiri aproapiate nu?

| whatevernvm a răspuns:

Avem gândiri apropiate în primul rand pentru ca ne am format ca și persoane împreună, una lângă alta, involuntar am luat una de la alta anumite trăsături și am ajuns sa fim similare în gândire

| Emma30555 a răspuns:

Prietenii au chestii în comun dar sunt și diferiți pe unele aspecte tocmai ca să se completeze. Cred ca la baza unei prietenii de durata stau caracterul dar și toleranta. Fiindcă mai devreme sau mai tarziu te va supăra cu ceva important e sa treci peste. Eu am prietene foarte vechi chiar pot spune ca am crescut împreună, la baza asta a fost toleranta și câteva aspecte de caracter de baza.

| RAY explică (pentru Emma30555):

Asa e

Emma a avea prietene vechi nu inseamna apropriere emotionala

| Emma30555 a răspuns (pentru RAY):

Dar este și apropiere emoțională, ne am ajutat reciproc, am făcut vacante și sărbători împreună, bineînțeles ca vorbim, radem ne dam sfaturi. Dar am spus ce cred eu ca sta la baza unei prietenii trainice.

Frumos,emma tu esti antisociala?

| Emma30555 a răspuns (pentru RAY):

Pai eu zic ca nu dar nu îmi place sa vorbesc cu toată lumea, de regula ma simt bine într un cerc mai restrâns, ies din zona mea de confort mai greu, în principiu sunt destul de sociabila dar sunt și reținută în același timp. Antisocial înseamnă o persoana negativa care se abate de la normele societății. Nu știu de ce ma întrebi asta ca nu cred ca par asa?