Analizele se fac cu un rost. Te duci la medicul de familie, ii spui simptomele si ala iti spune ce analize sa faci. Nu se fac la plezneala.
Nici oamenii care au toți banii din lume nu pot ști în permanență absolut totul despre starea sănătății lor. Ar însemna să-ți petreci viața într-un laborator, cu fire legate de tine și o echipă de doctori care te supraveghează 24/7. Și nici atunci nu ai avea cum să monitorizezi totul, la nivel celular.
Steve Jobs avea la dispoziție 10 miliarde de dolari și tot nu a putut să se salveze.
Un om normal nu poate decât să-și facă regulat analizele uzuale, să meargă la consultul de rutină, să spere că totul este în regulă și să-și vadă de viața lui.
Dacă de dimineață până seara te gândești că tocmai te-ai infectat cu HIV, holeră și ciumă bubonică pentru că ai atins o balustradă (așa cum faci tu), vei ajunge la sanatoriu înainte să mori de SIDA.
Se încadrează intr o anumită simptomatologie, ce exclud anumite boli, se caută factorii declansatori, se observa efectele bolii.
Organismul uman nu este un gen prin care se vede totul, diferite boli actioneaza in diferite feluri si avand in vedere ca suntem atat de complecsi este dificil sa facem un test care sa evalueze tot.
Analizele de sange nu zic toata povestea, ele sunt doar un inceput pentru a da o directie investigatiei. Pe baza simptomelor si a analizelor medicul recomanda alte investigatii speciale pentru ceea ce crede ca ai.
In anumite cazuri este nevoie de multe pentru ca mai multe boli pot avea simptome similare asa ca trebuie eliminate pe rand pana se ajunge ala aia pe care chiar o ai.
Salut!
Cel mai complet examen medical ramane RMN cu substanta de contrast. E mult mai eficient decat orice analiza de sange sau chiar si ecograf.
anonim_4396 întreabă: