Datorita mediului inconjurator, proasta educatie si tot asa, gandes-te ca un bebelus nu stie niciodata ca o sa ajunga un pungas, criminal, un psihopat sau un violator/
Ce anume a simtit un moderator de pe softpedia cand ma banat si m-a facut
Deci sa recapitulam:
Individul e scund
Urat
Ciudat
Agramat (sesizabil in toate posturile) si fara par facial.
nu crezi ca a simtit o placere? vorbesc de persoane psihopate care sunt printre noi, personal cred ca in societatea din Romania e undeva intre 60 %, 80% din persoane sunt psihopate
Tu nu stii ce inseamna psihopat daca crezi ca majoritatea sunt asa.
Psihopatia este o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus. Ca și celelalte maladii psihiatrice, psihopatia (sociopatia) se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială.
practic simt o placere cand fac rau
Avand in vedere ca depresia e o mare problema a secolului asta, nu cred eu ca sunt multi psihopati. Daca erau, nu aveau remuscari.
Dar nici empatia nu e mare la majoritatea, depresia este din cauza ca creierul nostru nu este adaptat lumii in care traim, poate am exagerat hai 10%
Hmm. Eu stiu ca psihopatii se nasc asa pe cand sociopatii devin asa din cauza intamplarilor din copilarie. Sunt multe exemple si imi e lene sa le zic pe toate. Cu o simpla cautare pe google poti gasi mai multe daca te doare.
Stiu diferenta, asta e pasiunea mea, zi-mi cata empatie e in societatea asta? eu vad doar oamenii nepasatori, rai, ipocriti majoritatea, unde sunt aia empatici si buni?
Lasa-ma cu pseudo-depresivii cautatori de atentie, mai nou un pusti fara iphone luat de parinti intra in depresie...las-o dracu, ii inteleg doar pe cei care se nasc bolnavi si saraci sa fie depresivi, culmea ei au taria de caracter sa mearga mai departe!
NU vad nenorocirea in a nu avea empatie. Cat despre "unde sunt aia empatici si buni" as si vrut sa zic la misto ca la biserica dar ar fi fost o gluma de prost gust. Nici macar acolo nu sunt astfel de oameni.
Eh, problemele secoului XXI. In Africa se moare de foame si sete si altii dau in depresie ca nu au gagica la 12 ani.
Pai atunci care e diferenta intre aia si un psihopat? ne pasa doar de noi, facem totul pentru noi, nu ne pasa de alti, suntem ipocriti uni cu alti
Majoritatea oamenilor nu le/ar place sa ucida pe altii din plictiseala sau placere. Cam aia ar fi diferenta
Da si asta e ceva, nu ucidem din frica, ca fara frica am face asta
Aici intra remuscarea, ceva care le lispeste psihopatilor&sociopatilor. Eu cred ca orice om e in stare sa ucida, dar nu orice om e in stare sa treaca peste asa ceva.
Aici ai dreptate
Ti-am zis, ei au tot dreptul sa fie asa, nu plozii aia.
Omul se naste "blank".
Experientele, mediul inconjurator, toti acesti factorii de care se loveste pe parcursul timpului ii modeleaza caracterul, si felul de a fi.
Deci da, cel mai probabil mediul inconjurator este de vina, si desigur, mai sunt si acele cazuri in care unii se nasc cu unele probleme si sunt "rai" fara motiv.
Pai mai intai trebuie definit rau. Deoarece raul se poate raporta fie la societate, fie la un individ. In orice caz, rau e o actiune negativa, pe care societatea o sanctioneaza. Caracterele morale sunt subiective, in general moralitatea e o derivata a empatiei, iar rau e un produs al alegeri individului, fiind un caracter dobandit, desi ca potential exista in fiecare om.
Temperamentul este innascut
Caracterul este dobandit.
Ambele formeaza personalitatea.
Eu de exemplu m-am nascut cu temperament melancolic si flegmatic. Poate si putin colerig si sangvinic dar astea 2 in procente foarte mici.
Conform lui platon, omul devine rau sau bun, dupa mai multe criterii:sociale, economice, rasiale etc.
FluturicaMicaMica întreabă:
AndreeaCr întreabă: