Traian Basescu.Este cel mai bun exemplu mondial a celei mai dezastoare guvernari democratice din toate timpurile. Daca inainte de 89 eram un stat comunist, din lumea a treia acum suntem un stat democratic din lumea a saptea(ca in Triburile)
Mie imi place Dimitrie Cantemir. Mi se pare un om prea inteligent pentru vremurile lui.Si domn, si om politic, si scriitor, si filozof si geograf si istoric.Tot ce vrei la o singura persoana
As raspunde ca hombre daca nu mi-as aminti spusele lui Nae Ionescu:"Cine nu are sange romanesc poate fi "bun roman", dar cu niciun pret si orice s-ar petrece, nu poate fi roman."Asadar raspunsurile mele ar fi:
Stefan cel Mare, stalpul crestinatatii vreme de aproape jumatate de secol.
Ana Aslan, pentru competenta si perseverenta puse in slujba unei idei.
A.I.Cuza,pentru unirea din 1859.Ionica mama, ai revenit pe site, parca erai suspendat! Aceiasi Marie dar cu alta palarie, asa-i?
1) Regele Carol I, la 10 mai 1877 proclama Romania stat independent in urma razboiului Ruso-Romano-Turc fiind comandantul armatei ruso-romane la asediul Plevnei. La 26 Martie 1881 Carol I este proclamat rege al Regatului Rmaniei si astfel tara este adusa in randul natiunilor europene. Regele Carol I a fost iubit si respectat de romani fiind un om foarte calculat, serios, meticulos si a fost un adevarat arbitru intre fortele politice fiind respectat de acestea prin puterea exemplului.
2) Regina Maria sotia regelui Ferdinant o femeie foarte frumoasa si curajoasa, in primul razboi mondial a fost prezenta pe front printre soldati impartind alimente si avand grije de raniti sfidand exploziile din jur si la acea vreme se vorbea ca la palat este un singur barbat si acela este regina. A fost cunoscuta si dincolo de ocean si in vizita pe care a facut-o in SUA locuitori din New York a primit-o cu mare entuziazm.
Nu exista un anumit cel mai important roman, au fost multe personalitati mari in istoria romanilor, daca vrei sa afli mai multe si sa te documentezi; cauta despre Stefan cel Mare. Inafara de domnia, si luptele lui, documenteaza-te in "Stefan cel Mare" promotor ar miscarii umaniste, idem Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Neagoe Basarab.
Daca cauti stefan cel mare si atat, nu prea ai sanse, da pe mai multe linkuri, cauta umanismul in tara noastra... eh vezi u.
Lamba întreabă: