E o mentalitate gresita.
Iar discriminare pe criterile din ziua de azi e de-a dreptul puerila
Pe criterii cel putin ciudate:ca te imbraci nu stiu cum, sau ca iti faci parul intr-un anumit fel, gata ti se da etichta de ciudat
Ca sa nu vorbesc despre discriminarea rasiala atat de infloritoare in tarisoara noastra
Se invata in timp, odata cu educatia proasta care o primesc unii.Nu cred ca Dumnezeu ne-a cerut sa ne discriminam unii pe ceilalti dincontra."Iubeste-ti aproapele tau."
Nu. E un mod al oamenilor de a gandi asupra a ceea ce ei considera diferit, neobisnuit, altfel decat ei. In niciun caz nu e naturala, e doar un mod de gandire. Al majoritatii, din pacate, care respinge tot ce e nou, diferit, neobisnuit si "ciudat" din punctul lor de vedere. Discriminarea e una din chestiile pe care le urasc cel mai mult.
NU. discriminarea nu e naturala. E doar o consecinta a trecerii violente de la starea naturala a omului la starea sociala.Animalele nu fac discriminari(daca ar face-o insemna ca ar avea ratiune)ele au doar instinct, iar omul fiind un animal rational, o fiinta sociala recurge la aceasta metoda de repulsie fata de celalalt doar pe principiul superioritatii( rasei, sexului, culorii pielii)e pacat ca in ciuda fapului ca omul gandeste, de multe ori animalul pare a ne fi superior.
Cred ca tine de mediu - Dumneyeu ne-a facut pe toti egali dar societatea este cea care ridica ziduri intre noi.
Democractia integreaza toate minoritatile, fie ele nocive sau inofensive. O exprimare un pic mai plastica a acestui adevar apartine unui autor german "Societatea contemporana protejeaza nenorocitii". Nu sunt in totalitate de acord cu afirmatia insa nici cu minoritatile care capata putere excesiva. Acesta ar fi dezavantajul.
Discriminari care nu au temei : Discriminarea rasiala – pur subiectiva \ Discriminarea religioasa – inutila, ca si religia in ansamblul ei. O societate mai puternica ar fi eliminat habotnicia si religia organizata pana acum. Fiecare ar trebui sa fie liber sa creada in ce doreste, in conditiile in care nu exista o religie de stat, sau vreun drept special pentru apartenentii la un anumit cult.
Lista de discriminari inutile ar putea continua, dar as prefera sa recomand o discriminare utila, cea intelectuala, la care as putea sa o adaug si pe cea comportamentala (pentru ca discriminarea intelectuala ar fi mult prea exclusiva si insuficienta). Astfel de discriminari sunt benefice si necesare pentru desprinderea de molozul democratiei, un sistem depasit si aproape devenit inutil. Sugestia raeliana a geniocratiei nu a fost rea, din pacate credibilitatea unei secte cvasiinutile precum raelienii este foarte scazuta. Accesul in institutiile superioare pe baza de intelect si accesul in functii superioare pe baza de comportament si respectarea a unei conduite sunt lucruri ce ar trebui impuse pentru a evolua ca societate. De asemenea, gratificarea prin drepturi aditionale ar putea fi o aditie buna la sistemul gratificarii prin capital.
DaciaRomania întreabă: