| MountainRiver a întrebat:

Doar eu am observat asta sau mai sunteți care ați observat treaba asta, și aștept și ceva explicații, dacă le aveți, căci la mine e blanc, complet blanc.

Deci, ați observat și voi cumva, că oamenii care țin morțiș la ideea "căsătorie" "copii" și toate cele, legale și tradiționale, tot ei sunt cei mai selectivi cu așa zisul viitor ginere/zisa viitoare mireasă?!
Sunt doar eu nebună sau observ bine?

Altfel spus, ce vreau să spun, e că, de ce ăștia care au ca idee de bază "căsătoria", "să fii în rând cu lumea", "să faci totul normal și ca lumea", "doar dacă ai un copil ești cineva" și bla bla, tot ei sunt cei mai mofturoși (aici mă refer mai mult la familia unui tânăr/tinere care dorește să-și întemeieze o familie sau dorește un partener de viață) când vine vorba de alegerea unui partener pentru copilul lor?!
Chiar aștept explicații sau observații.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"oamenii care țin morțiș la ideea "căsătorie" "copii" și toate cele, legale și tradiționale, tot ei sunt cei mai selectivi"

atâta timp cât ești in poziția de a alege (iți permiți asta), o faci. Dacă n-ai posibilitatea (ești cu "obligații"/urâtă/săracă...), accepți orice compromis, inclusiv concubinajul la nesfârșit

| EestiSodalane a răspuns:

Nu înțeleg de ce nu? Are sens. Daca scopul tau e casatoria normal ca o sa vrei un partener de viata cat mai bun.

| Cinic a răspuns:

Lumea nu o vei multumi niciodata! Daca iti doresti copii, bine. Daca nu iti doresti copii, iar bine. Si o casnicie traditionala nu inseamna ca vei fii fericit/ fericita. O relatie se poate strica intr-un an sau in 10. Am ajuns la concluzia ca daca vrei sa fii fericit trebuie doar sa fii sanatos fizic si mental si sa te inconjori doar de oameni calzi si buni. Desigur ca este frumos sa iti gasesti un soul mate, dar sa iti doresti asta este ca si cum ti-ai dori sa castigi premiul cel mare la loterie.

| MountainRiver explică (pentru Cinic):

Întrebarea de fapt nu e despre cupluri sau gândirea lor paradoxală ci mai mult despre părinții, neamurile cuplurilor.

Întrebarea era de fapt despre mătușa mea, care încerc să o înțeleg, deși nu prea pot, însă o iubesc chiar și așa, dar ce mi-a spus ultima dată m-a cam deranjat și frapat. Încercând să înțeleg și nu pot.

A venit mătușa mea la noi într-o seară și ne-a povestit supărările ei, însă mie una, nu mi-au plăcut acele supărări ale ei. S-a supărat pe așa zisa "noră" a ei. Și sic cu ghilimele deoarece văr-miu nu e încă însurat cu ea, dar au deja o relație de vreo 5 ani. Iar mătușa mea fiind foarte ortodoxă, exagerat de ortodoxă, tor vrea ca ei să se căsătorească și să facă copii. Îi presează chiar. Însă acum, când a venit, a zis că e super supărată pe fată și mi-a zis ce crede ea. Vărul meu încercând să pună pe picioare o afacere stomatologică, dar el având studii economice nicidecm pe stomatologie și și afacerea mergând destul de prost, mătușa mea i-a îndemnat să o închidă și să termine cu ea. Prima data văr-miu o zis că da, apoi s-a sucit și a zis că mai încearcă. Iar acum mătușica mea, scumpă și dragă, credea că fata îl împinge de la spate să nu o inchidă și ba chiar crede că ea l-a influentat subtil pe văr-miu să deschidă afacerea, fata fiind chiar jobul ei ăsta, stomatologia. Chiar anul ăsta terminând facultatea și începând să lucreze. Deci mătușa mea a ajuns la concluzii. Că fata l-o determinat pe fiu-su să pună pe picioare business-ul. Și că acum trage de el. Și era foc și pară și zicea că o să o sune, să-i zică și să se certe cu ea. Și că să-l lase în pace pe fi-su, că să nu comande ea pe banii lor. Văr-miu având credit la bancă pentru casă și încă unul mai mic pentru afacere, însă mătuși-mea l-a ajutat mult cu creditul la casă și cu mobilatul și toate cele și acum e supărată, că se îndatorează și bla bla. Dar fata a zis că nu ea l-a pus, că ideea a fost de la început a lui și chiar le-a zis că să nu o judece pe ea. Eu i-am zis același lucru, știindu-l pe văr-miu că e pasiunea lui afacerile și că a fost visul lui să vândă și cumpere și are așa, gândire de afacerist. Însă mătuși-mea nu și nu.

Până aici zice că nu e nimic. Acum explic și restul. Mătușa mea, e super ortodoxă, cum am spus, are o gândire super tradițională, crede că o femeie fără copii e nimic și că tinerii de azi sunt ai iadului că vor alte chestii, dar nu familie, căsnicie și copii, așa cum a lăsat Domnul lege la Biblie. Ai înțeles deci gândirea mătușii mele.

Acum durerea și problema mea. Dacă ea crede astea și chiar e și supărată spre exemplu pe copilul ei cel mai mic, care are 18 ani și nu are încă iubită și e super, super supărată, că băiatul pare că nu ar plăcea pe niciuna și nuprea dă în pinteni să iasă cu fete. Iar acum ai înțeles datele problemei. Problema mea, de ce?
De ce e supărată pe așa zisa ei "noră" dacă tot ea dorește asta pentru copii ei?

Și știți câți de ăștia zac în lumea asta? Care tot ei critică și judecă, pe cei ca mine care nu se căsătoresc sau nu-și doresc asta musai de la viață și pot trăi binișor și singuri, insistă abuziv și trag de copii lor ca să se căsătorească și să iasă la date-uri, dar când ei primesc asta, tot nu sunt mulțumiți și sunt chiar frustrați pe viață și parcă uneori și pe copii lor că pare că și-au ratat existența.

Deci? Cine naiba să-i înțeleagă pe acești oameni?!
Care e problema lor de fapt?

| Cinic a răspuns (pentru MountainRiver):

" care e problema lor de fapt? " practic ti-ai dat raspunsul singura! Este fix problema lor si indiferent de ce argumente bazate pe logica le-ai aduce tu, nu o sa poti sa le schimbi parerea! Sunt ca aia care cred in flat earth laughing