Promovau supunerea fata de regim nu patriotismul.
Si arau si filmele comuniste niste investii prost filmate... stai linistiti.
Exista filme bune si foarte buna facute si dupa 89.
Dupa Dealuri, Morometii 2, Filantropica, California Dreaming, Moartea domnului Lazarescu, 2 lozuri
Stiu dar au fost putine. Nu toate promovau supunerea fata de regim. Exemple bune de filme ar fi Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Burebista, Dacii, Columna. Adica poti vedea si tu ca dupa anul 2000 nu au mai fost deloc filme bune romanesti... Sau cel putin nu am mai vazut.
Am trăit pe vremea aceea. Filme mai tâmpite decât noi aveau doar nemții din Germania democrată.
Mai sunt filme ce nu sunt chiar asa vechi si sunt bune.
Sunt o babă comunistă.
Vulpe vanator.
Bucuresti non stop.
Domestic.
Cealalta Irina.
Poziția copilului.
După dealuri.
Nunta muta.
Acasa la tata.
Din dragoste cu cele mai bune intenții.
Oul de cuc
Orizont
Legături bolnăvicioasă.
Terminus paradis.
Puzzle.
Filantropica.
Si muuulte altele.Dar in orce caz nu 5gang si alte scrieri obosite si fara sens.
Se mai gasesc filme bune si acum, dar nu sunt popularizate. Multe dintre aceste filme nici nu au ajuns la urechile mele. Dar astia stiu sa popularizeze rahaturile alea cocalaresti.
Sunt mai multe, eu le consider bune dar acum depinde de gustul fiecaruia.
Fiecare cu gusturile lui dar ala care se uita cu placere la Suge-o, Ramona! si la 5gang nu o sa aiba dialog cu mine[vorba lui Vadim].
Mie una nu imi place ce se scoate acum pe piata indiferent ca e vorba de muzică sau film.Mai asculti o piesă sau ceva dar nu sunt fana timpurilor ăstora.
Nici eu, Youtube-ul asta este jale[salut jador].
Adica? Ce am zis gresit?
1. Ca filmele stupide de propaganda de pe vremea comunismului erau mai bune decat cele de acum.
2. Ca ai comparat filmele de acum ceva timp cu 5gang si cealalta mizerie si ai concluzionat ca daca alea de pe vremea lui Ceausescu sunt mai bune decat filmul 5gang, rezulta ca filmele care se fac acum sunt varza. Nu are sens intrebarea oricum ai gandi-o.
E ca si cum ai zice ca ciocolata de pe vremuri e mult mai buna decat ciocolata de acum, ca tu ai mancat din aia Galactic de 0, 80lei si a fost naspa.
Nu incurca calitatea unui film cu paradigma unui film.
Eu as zice altcumva. Filmele de azi sunt mai bune dpdv al calitatii, dar paradigma este deplorabila.
Paradigma filmelor de atunci, intr-adevar mi se pare preferabila, dar calitatea lasa de dorit uneori.
Tu la asta te referi de fapt, la paradigma, dar nu ai stiut cum s-o pui in cuvinte. Si da, sunt de acord cu tine, cinematografia romaneasca are nevoie de o paradigma mult mai buna decat ce are azi si chiar decat cea din perioada comunista.
Degeaba ai o calitate buna la filme daca continutul e prost.
Cele romanesti da, erau mai bune pe timpul comunismului dar cele facute in strainatate sunt muuuuult mai bune decat cele vechi.
Da,asta este clar. Apropo, prostul ala a primit block ca imi manca creierii.
anonim_4396 întreabă: