Scoala ar trebui sa fie doar educatie, dar asta din Romania transforma elevul intr-un robot,, e total nefolositoare informatia care se face in scoala asta robotizata!
Sunt de acord cu tine in unele privinte, dar cum mie si tie nu ne place romana, altora nu le place matematica s-a.m.d. Pana la liceu invatam din toate materiile ca apoi mai tarziu sa alegem ce ne place sa facem. Nu cred ca s-a nascut cineva si a zis ca vrea sa fie matematician sau doctor. Pasiunile se dezvolta in timp. Cred ca invatamantul ar trebui sa fie mai practic si sa se conformeze cu situatia de acum.
La liceu e mai rau ) Ok....la uman e viata, la real practic nu treci daca nu inveti constant.Sunt la real si din punctul meu de vedere cei de la uman vor ramane cu ceva din orele de istorie sau geografie, pentru ca nu te intreaba nimeni cat e cos de A pe 2 la o intalnire sau care e ecuatia de stare a gazelor ideale ))). Cateodata imi doresc sa ma fi dus la economic, i mean faceam si ceva practic, ma mai relaxam.Ai dreptate in mare parte.Cand intri la liceu te pricepi la romana si matematica de 5-8 si atat.Cand am dat testul initial la istorie profa a zis ca multi de elevi n au stiut ce s-a intamplat la 1 decembrie 1918 si s-a intrat cu medie peste 9 la liceul meu.Deci cultura generala e praf, ni se preda mecanic, invatam mecanic si apoi dam teste si nu remanem cu nimic din tocitul cu 10 ore inainte de test.
Ba Romana cum zici tu, asa e dar matematica e putin mai importanta! Eu cred ca ar trebui sa se faca cursuri de romana suplimentar doar la cei care vor sa se faca profi de romana! Altfel nu prea are rost si cu alte materii la fel! Cu ce dracu ma ajuta franceza! Ar trebui facut un profil *limbi straine* sau ceva de genu dar stati sa vedeti partea interesanta in care profesorii de la alte materii(chiar daca esti pe alt profil) insista de parca ai fi pe profilul acelor materii! Profesorii au ajuns destul de penibili adica pana si Romana(o materie de baza) a ajuns sa fie de rahat! Sa nu mai zic de profii de desen/religie/altii prosti care te ameninta cu corigenta! Sa ai 4 la desen e prea de tot! Unii profi inteleg iar altii nu si ceea ce nu imi place e ca unii dau note pe cat de "frumi" desenezi desi nu e chiar asa! Astia ar trebui sa inteleaga odata si pentru totdeauna ca nu suntem olimpici la toate materiile! Stai sa vezi cand vin fitele alea de 23/25 de ani! Cum zici tu, treaba e *** as f*ck!
(NU AM APUCAT SA ZIC DAR EU CRED CA E MAI TARE UN PROF CU CARE POTI VORBI DECAT UNUL LA CARE TREBUIE SA TREMURI DE FRICA LA ORA ACESTUIA)
#respectprofademuzica -una dintre profele la care chiar pot sa zic ca ii simt lipsa de cand e plecata!
Scoala iti fura din timpul pe care l-ai sta la calculator nu? ohhh, imi pare rau. *lacrima*
Bun răspuns! Mai adaug că şcoala nu urmăreşte să te facă un om de succes, ci să te facă sclavul societății. Nu îi pasă de educația ta, nici de realizările tale.
Mai bine n-ai comenta daca nu ai capacitatea de a intelege ce vreau sa zic. Pana si maica-mea care e profesoara,cu facultate si titularizare e de acord cu mine. Si explica-mi si mie cu ce naiba m-ar ajuta gramatica sa scriu corect, apoi comenteaza, ok? Voi sustineti lucruri nosense, acuzati, dar nu aveti un raspuns daca va intreaba cineva "de ce". Tot ce stiti e ca ati auzit din clasa 1 "Trebuie sa invat", asta e singurul lucru care-l stiti. In cazul in care esti adult, imi pare rau de tine...
Si subliniez "Si daca tot au pretentia sa stim chestiile astea, macar sa le faca intr-un mod mai putin plictisitor, sau mai interesant."
Si cum inveti tu alte materii nestiind limba materna? Inteleg cand citesc raspunsuri legate de Biologie, Chimie si materii de genul la profilul uman sau legat de genul liric si poeziile caracterizate prin ambiguitate, dar sa aud ca gramatica e inutila, asta deja e o idiotenie cum rar aud.
Sa te mai intreb ceva, cum inveti o limba straina fara sa stii gramatica?
Daca toti am fi oameni de succes, la magazin cine ar mai vinde, dar pe strada cine ar mai matura?
Cum naiba sa nu iti trebuiasca franceza sau romana? Tu de ce ai numele in engleza daca nu iti trebuie limbi straine? Sunt curios ce meserie visezi sa ai pe viitor.
Nu e vina invatamantului ca in ziua de azi copiii sunt acaparati de Youtube, Facebook, iar istoria nu ii mai intereseaza, pe majoritatea tinerilor din Romania nu i-ar interesa daca maine am fi anexati de Rusia, deci daca am deveni rusi.
Ba am inteles foarte bine, ti-ai schimbat total discursul.
Esti suspect de bagator de seama inca de la prima impresie schimbata cu tine, nu cred ca este cazul sa discut cu tine,, prea esti fixat, ai idei limitate.
Eu nu vreau sa fie inchisa. Cum vrei sa citesti omule? Sa ajungi la aceasta concluzie? Sa ai un telefon? Vrei sa ajungi prost? Serios acum? TE-ai uitat pe net? Trebuie sa fi destept si sa stii sa te comporti daca mergi undeva. Ai dreptate. Eu as face scoala asa>
Luni> scoala, de la 10 dimineata, pana la 12 *doua ore*. Matematica, si romana. Nu pierdem timpul, si invatam tot ce e de invatat fara chestii inutile si pierderi de timp si chestii neinportante.
Fara teme.
Joi> doua ore de la ora 10, pana la 12 > O ora de recapitulare la altceva, iar ora urmatoare ce ai zis tu, ceva important in viata.
Doua zile pe saptamana mi se par ok, si mai ales la ora 10 ca sa ai timp de dormit.
Nu putem schimba totul. Daca nu ti se pare ok ce am zis, facem doar doua clase, in care invatam rapid totul corect, nu sa lungim scoala pana in a cincea. Incepem scoala in clasa 0 si o terminam in a doua, si suntem la nivelul celui de a 5 -a. Nu pierdem timpul cu alte ore neimportante
Chiar asa, cine ar avea interesul ca altcineva sa ajunga bine si sa aiba o educatie aleasa? E purul egoism despre care ti-am zis in celalalt reply.
Spre deosebire de multi, pe mine ma ajuta capul si nu am cum sa ma plang de asta,, trenulet/
Scoala sustine robotizarea umana, nicidecum dezvoltarea omului.
Sa fim seriosi, scoala testeaza doar memoria,, inteligenta nu e niciodata testata, sa stii asta de la mine.
Doar o parte din gramatica ajuta, dar analiza partilor de vorbire e complet inutila.