Increderea de sine conteaza cel mai mult. Uneori teama ne face sa ne purtam necorespunzator si lumea ne catalogheaza gresit. Nu de putine ori teama si lipsa de reactie au fost catalogate drept lene si superficialitate. Increderea de sine are o importanta majora atat in privinta imaginii de sine cat si a imaginii pe care o vad ceilalti. Daca avem incredere in noi asta se vede in actiunile noastre si ceilalti vor percepe corect felul nostru de a gandi. Astfel vom atrage persoanele care apreciaza aceleasi lucruri si vom respinge totodata indirect pe celelalte care gandesc altfel.
Nu mi-as dori sa ajung in situatia asta. In primul rand conteaza situatia. O situatie e sa cureti wc-uri pentru ca sa ai ce manca de pe o zi pe alta si cu totul altceva e ca asta sa fie o slujba ca toate celelalte, acceptabil platita. Aici depinde de fiecare. La mine ar conta mai mult sentimentul de repulsie fata de situatia aceasta, nicidecum dezonoarea. Nu e dezonorant sa muncesti. Intr-o astfel de situatie conteaza foarte mult exemplul personal. Cand te aventurezi pe un teren necunoscut, sau ajungi sa faci un lucru ce tine de extrem e nevoie si de factorul motivational.
Shtephie-aici te contrazic, exista puhoaie de oameni, oameni cu facultatea terminata, care nu pot sau nu si-au gasit loc de munca in domeniul lor. Cunosc persoane care au terminat doua facultati si muncesc in strainatate, care nu se simt jenate. Sunt mandre ca-si castiga existenta prin intermediul fortelor proprii, fara a fura, fara a apela la diferite afaceri ilicite.
Trebuie sa ai incredere in tine, ca sa poata si ceilalti sa aiba incredere in ceea ce esti!
Si dereticarea wc-urilor este o munca (nu o putem numii meserie), m'as simti dezonorata sa prestez asa ceva pentru ca nu mi-ar placea, oamenii nu te'ar aprecia! Si la urma urmei mie imi place sa invat carte, vreau sa fac facultate, nu sa spal wcuri!
Cei care au munca asta cu siguranta nu le-a plaqt cartea si nu au avut posibilitate sa aiba o viata mai buna!
Prefer sa am incredere in mine...in ziua de azi nu prea te mai poti baza pe cineva, am aici o vecina care sta in chirie, ea are sot si copil, si e o casa cu 2 etaje, sus sta sora ei si barbatu'sau, si jos ea, acum aia vrea sa o dea afara din casa, nu ii pasa ca are copli mic sau ca e sora ei, vrea sa o dea afara ca sa isi aduca chiriasi si sa le ia bani mai multi.in legatura cu a doua intrebare, acum nimeni nu se mai ''injoseste'' sa spele wc-urile, toti au aere in cap, eu stau in italia, romanii ca sa nu mai zic tiganii s-au smecherit, isi trimit femeile la munca si ei stau acasa bine mersi, cu berea in mana si mancarea calda, nimeni nu se mai omoara cu munca.sau sunt altele ''destepte'' si raman gravide sa le tina barbatii acasa...iti spun din ceea ce vad
As vrea sa am mai multa incredere in mine, pentru ca automat daca esti increzator in fortele tale, asta o sa le inspiri si celor din jur (experienta proprie, nu povesti). Si da, increderea in sine este cea mai importanta, daca ai asta, poti sa treci peste toate.
Iti spun sincer ca mi-ar fi rusine. Sunt foarte orgolioasa si astept prea multe de la mine ca sa pot face asa ceva. Stiu ca munca nu trebuie sa fie o rusine, dar asa vad eu lucrurile acum. Poate nu este un raspuns foarte matur, dar este doar parerea mea.
Nu lupti tu pentru a cistiga increderea altor persoane pentru ca exista riscul sa te creada ipocrit.Atita timp cit spui "cistigi"inseamna ori ca n-ai avut-o ori ca ti-ai pierdut-o intre timp si e foarte greu de cistigat inapoi si nu o poti face demonstrind mereu unora satui de orice demonstratie.Nu o poti face decit vazindu-ti de treaba astfel incit oamenii sa vada ca esti demn.Atita timp cit o munca este cinstita din toate punctele de vedere nu vad de ce te-ai simti dezonorat indiferent cit de murdara ar fi.Astea mi se par chestii mostenite din comunism.Muncesti nr de ore, iti primesti banii si gata.Sintem mai onorati daca intindem mina?