E inutil sa te apuci sa faci alpinism asa deodata, doar pentru ca vrei adrenalina si vrei sa simti riscul pe pielea ta. Daca de exemplu e ceva care te pasioneaza si ti-ai dorit toata viata sa o faci mi se pare normal sa incerci acel lucru. De ex eu iubesc motocicletele. E adevarat ca toti spun, "aa, donatori de organe" si alte chestii urate, dar daca esti atent si nu iti asumi riscuri aiurea nu ai de ce sa te temi. Revenind la intrebarea ta, daca iti doresti un lucru atat de tare incat sa meriti sa iti risti viata pentru el, atunci cred ca merita incercat. Mai bine sa mori pentru ceva decat sa traiesti pentru nimic... dar orice ai face nu iti asuma riscuri inutile.
Tu pierzi din vedere un lucru esential pe care il aminteste in raspunsul sau uzzi92:iubirea.Caci exista doua moduri de a trai:unul orientat spre frica, altul orientat spre iubire.Omul care traieste orientat spre iubire nu se teme de viitor, nu-i este frica de rezultat si consecinte, el isi traieste bucuria aici si acum, este inzestrat cu curaj, adica cu placerea de a trai periculos.Asa cum noi nu intelegem de ce se expun pericolelor, fii sigur ca si ei se intreaba cum de nu indraznim.Pana la urma de asta e frumoasa lumea fiindca suntem diferiti si de asta suntem superiori altor fiinte, caci avem liberul arbitru.Eu inteleg satisfactiile celui ce se arunca in hau cu parapanta desi n-as face niciodata asta. N-am destula iubire.Si mai este un aspect, cel al competitiei:nu uita ca Scott a murit in drum spre polul sud spre care plecase numai pentru a fi intaiul care a atins acel punct.Chiar ma gandesc uneori ca nu neputinta l-a ucis ci gandul infrangerii. Caci primul ajuns a fost Amundsen. Vorba unei cunoscute inscriptii:"Suntem cu totii diferiti. Din fericire".