| eutakike a întrebat:

... Dragii mei prieteni lingvistici ce parere/comenatriu aveti despre acest citat din Omenia de Staniloae?big grinar o si mai mare putere i se cere celui ce adauga la aceasta frana a egoismului sau a individualismului nepasator sau dornic de acte uimitoare, dar nefolositoare, efortul de a-si trai viata cu un folos pentru altii, in slujba altora.

2 răspunsuri:
| Amy a răspuns:

Buna! La prima mea vedere fata mea a fost ceva de genu : |-)

Dar dupa ce am citit de cateva ori inteleg urmatorul lucru:
Sunt unii oameni care nu sunt egoisti si individualisti, si asta este bine. Insa mai sunt si alti oameni, care, pe langa faptul ca nu sunt egoisti sau individualisti, isi traiesc viata sa faca altora bine si sa ajute- acestor oameni li se cere "o si mai mare putere" de rezistenta si ingaduinta. Deci acestia din urma sunt cei mai demni de onoare si respect.

Sper ca ai inteles. happy

April
| April a răspuns:

Cred ca este vorba despre ALTRUISM,capacitate a unor fiinte omenesti de a renunta,fie din compasiune si bunatate,fie din convingere si dorinta de a fi folositor, la propriile doleante si nevoi in schimbul dorintelor si nevoilor altora; fie si renuntand la confortul personal si la timpul scurt dat unei vieti omenesti unice, ascultandu-i si sfatuindu-i pe cei ce aveau nevoie de sfaturile sale precum a facut Parintele Staniloaie.Numai bine.