Buna, degeaba mergi la biserica daca nu esti atenta, eu cred in Dumnezeu dar nu prea merg la biserica...Nu are rost sa mergi la biserica si sa fi total absenta fata de rugaciune.Trebuie sa ai credinta, sa te rogi cat mai des si sa crezi ceea ce spui, in plus sa nu te rogi doar cand ai nevoie de ceva, ca asa sunt oamenii obisnuiti sa faca. Unii merg la biserica doar de ochii lumii, sau pur si simplu din lipsa de ocupatie, ori sa vada lume noua, dar asa mai bine merg in alta parte. Ori merg pentru. Dumnezeu, ori stau acasa. Da, eu cred in El desi am avut momente in care m-am indoit, dar e bine sa crezi si sa nu cercetezi atata, ca oricum adevarul 100%nu il poti sti niciodata, oricum toate poruncile lui D-zeu sunt de bine, nu ne invata nimic rau, in plus biserica e locas sfant, nu se merge sa te uiti dupa baieti sau sa vezi cum e imbracat unu si altul.
Exista, pentru ca el ne-a creat si cred in el.Eu ma duc la biserica doar de sarbatori cand trebuie sa ma impartasesc.Nu imi place sa stau in biserica pentru ca ma simt aiurea, mi se face foarte frig si ma doare spatele. Dar cred.
Dumnezeu exista draga mea! Doar ca din nefericire am ajuns sa traim intr-o in lume care nu se mai pune credinta pe primul loc in sufletele oamenilor.Si eu am bunul obicei de a merge la sf.Biserica si crede-ma ca desi nu merg chiar intotdeauna, oricand sunt la necaz si ma rog Domnului, simt intotdeauna ajutorul Lui.Ma simt cu sufletul impacat ori de cate ori merg la sf.Liturghie Duminica. Dumnezeu exista, doar ca nu stim noi cum sa Il cautam. El e mereu in sufletele noastre, e insasi Constiinta noastra, care ne invata intotdeauna ce e bine.Crede-ma mereu mi se intampla la orice necaz, sa gasesc o solutie de rezolvare, ori de cate ori ma rog.Pana acum am reusit sa trec peste multe probleme, necazuri carora mi se pareau fara cale de iesire, asta datorita credintei care e pe primul loc in sufletul meu! Priveste catre cer sau cand e vremea de ploaie si tuna sau fulgera(sau trazneste)de unde vin toate aceste fenomene meteorologice? Sau cand e sarbatoare(de ex de Craciun sau Paste), cum se face ca toata lumea atunci tine aceste sfinte sarbatori(si nu doar acestea, sunt mai multe sarbatori anuale)? Daca vrei sa simti cu adevarat ca exista Dumnezeu roaga-te intotdeauna, iar cand esti la necaz, atunci sa te rogi mult mai mult.Ai sa descoperi tu insati cat de mare e mila lui Dumnezeu asupra noastra chiar daca noi gresim intotdeauna inaintea Lui! Si sa stii un singur lucru:suntem oameni, e imposibil sa nu facem greseli in viata, insa ce e mai important este faptul ca Dumnezeu ne accepta mereu asa cum suntem, iar indoiala in credinta noastra este datorita faptului ca in ziua de azi nu se mai pune accent pe credinta, din nefericire! Fiecare om crede in felul lui, iar in functie de credinta noastra ni se poate demonstra existenta cu adevarat a Domnului!
LisaJulie întreabă: