De acord.Cei educati stiu ca antibioticele luate dupa ureche pot creste rezistenta virusului, ulterior acesta revine in forta, obligandu-te pe tine sa iei ceva si mai puternic. Uite asa iti freci stomacul si implicit sanatatea per general, a ta si a altora.
E greu de spus deoarece fiecare are un sistem imunitar diferit.Cel mai intelept e sa nu iti faci scenarii negre, ci sa iei medicamente numai atunci cand ai nevoie, sa cauti sa ai o viata echilibrata, cu o alimentatie optima, miscare si asa mai departe.
Normal antibioticele se iau doar cand ai o infectie si nu face fata sistemul imunitar. Adica, daca ai infectie si nu trece de la sine dupa o saptamana sau doua, in care iei calmante pentru simptome gen coldrex, atunci intra in schema, antibioticele.
Exceptie fac oamenii care au simptome foarte grave din prima. Lor li se vor administra antibiotice din start, pentru a micsora riscul agravarii problemelor existente.
Eu personal, am luat extrem de rar antibiotice. Cam de 10 ori in 25 de ani de viata. Au fost momente cand am indurat infectii grave de tot si fara sa le iau. Uneori chiar lucrand.
Si da, in momentul de fata antibioticele sunt extraordinar de tari, pentru ca lumea s-a obisnuit cu ele, si companiile farmaceutice produc antibiotice puternice pentru a face fata. Daca isi aduce cineva aminte cam prin 2002-2007, majoritatea antibioticelor le luai o data la 6 ore. Acum au devenit atat de puternice incat le iei si la 24 de ore + probiotice si protectie de stomac la greu, ca sa nu te distruga.
Pai hotaraste-te, problema este ori automedicația, ori faptul că medicii prescriu prea ușor antibiotice.
Nu știu unde locuiești tu dar la mine nu exista antibiotic fără rețetă. Poți tu sa te rogi cu slujbe de farmacist.
Te poate afecta și pe tine daca capeți o infecție cu bacterii care au căpătat și ele la rândul lor rezistență. Dar de obicei ele se iau din spitale, unde sunt multi bolnavi. Faptul că ai tai iau mai multe antibiotice ca tine nu prea are treabă. Nu e vorba de corpul tau care devine "imun" la antibiotice, ci e vorba de bacterii care devin rezistente. Deci cheia e sa nu ajungi sa le capeți exact pe alea.
Eu una nu am dat de medici care sa prescribe antibiotice usor, si nu am dat de farmacii care sa elibereze fara reteta. Dar da intr-adevar oamenii totusi le obtin, nu stiu cum, si le folosesc gresit de cele mai multe ori.
Solutia? Nu stiu