| KillMePlease a întrebat:

Dupa parerea voastra, care este diferenta intre un om bun si unul rau? Unele caracteristici specifice oamenilor,, rai" sunt totutsi considerate calitati pentru orice om, rezulta de aici ca nu este mare diferenta sau ce?

38 răspunsuri:
| AirănMeidăn a răspuns:

e a mia oara cand spun asta: nu exista oameni buni sau rai. caracteristicile alea asa zise "specifice" doar iti definesc personalitatea, nu te fac bun sau rau

| KillMePlease explică (pentru AirănMeidăn):

Bine, draga AirănMeidăn. Stii? Eu nu te-am obligat sa-mi dai un raspuns, tu ai vrut sa-l dai. thumbs up
Mersi totusi ca te-ai obosit sa scrii a mia oara chestia asta.

| AirănMeidăn a răspuns (pentru KillMePlease):

tu esti cea care ai pus intrebarea, nu stiu de ce te oftici ca ai primit un raspuns pe masura
asa intrebare, asa raspuns

Răspuns utilizator avertizat
| TiberiuFasole a răspuns:

Dupa parerea mea, doar de sensibilate conteaza. Cel putin eu cand omor o musca, mur si simplu plang, iti dai seama ca nu sunt rau asa, dar un om care omoara alt om, iti dai seama ca nu ii e mila, si ca e o parte din el.Si da, eu o vad ca o calitate, esti rau din nastere, nu poti sa fi un inger si dupa sa devi un demon. Din nastere esti rau. Nu ai ales tu sa fi rau. Mie sincer imi e mila de cei care sunt dupa grati.

| KillMePlease explică (pentru TiberiuFasole):

De ce sa-ti fie mila?!?
Isi merita soarta unii dintre ei, altii nu.

| TiberiuFasole a răspuns (pentru KillMePlease):

Tu te-ai nascut buna, dar altii se nasc rai. Ti-ar placea sa nu ai norocul de a te naste buna, si sa fi rea, si sa fi la inchisoare doar ca iti faci pe plac? Adica cei buni isi pot face pe plac, dar cei rai nu.

Cei,,buni" si cei,, rai" au creier si isi pot controla deciziile.
Cei rai nu ajung la inchisoare ca asa s-au nascut, ci e doar o urmare a gandirii lor (care a cauzat intamplarea magiicaa)

| TiberiuFasole a răspuns (pentru KillMePlease):

Sa zicem, chiar daca nu sunt prea de acord cu faza cu creier, ca e asa. Inseamna ca ei se nasc fara creier. Altii se nasc cu. Nu poti contrazice asta.

Tu ai o gandire putin diferita de restul lumii (nu intr-un sens rau)si mi-e putin greu sa-ti dau raspunsuri cu care sa fi de acord, vad.
Revenind la subiectul initial, cei rai si cei buni sunt toti oameni. Deci, imagineazati un cerc albastru pe o foaia alba. Oamenii,, buni" vor fi reprezentati de niste puncte albe iar cei,, rai" de puncte negre.
Observi? De fapt, toate punctele sunt gri (combiniatia albului si a negrului) din simplul fapt ca fiecare are doza lui de rautate si de bunatate. De aici, depinde de fiecare,, punct" in parte daca ramane gri sau se transforma-n alb sau negru.
Ai priceput ideea mea?

| anonim_4396 a răspuns (pentru TiberiuFasole):

Crezi ca un om care se naste bun si e foarte prieten cu altul, iar ala vine si ii violeaza si ii omoara nevasta si copilul, poate sa fie bun, in continuare, cu nemernicul ala si sa nu vrea sa-i crape capul? Crezi ca nu poate deveni rau?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Diferenta este dată de conștiința fiecăruia dintre noi. Cum te-am făcut eu că esti rea altu ar putea zice că esti bună, desi este putin probabil.

| KillMePlease explică (pentru anonim_4396):

Bine,,,Eternity666", binee...
Prefer sa nu o mai lungesc pe subiectul,, Rea/Buna". Se stie doar cine-i cel rau dintre noi doi (iti dau un indiciu, nu sunt eu). In primul rand eu nu te-am jignit, stii? Rezulta ca sunt totusi mai buna ca tinie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru KillMePlease):

Dar dacă spun că esti rea nu înseamnă neapărat ca te jignesc. Unii spun ca e o calitate.

UNII, bine zis.
Dar tu transformi ideea de,, rau" in cazul meu in defect, in niciun caz in calitate.

Poate o transform in calitate happy

Poate ar trebui sa pui odata punctul pe i, fara atatea rasuceli. laughing
Ori rea ori nu. Alege.

Mai frumos asa daca nu aleg...

App eu nu-s rău si nici nu iti spun din răutate...

E mai frumos, zici? De ce? straight face

Atunci imi zici din bunatate? ...Nu cred...

Vei afla de ce...Din păcate destul de curand. Nu stiu daca e din bunatate dar e din ceva pozitiv oricum...

Acum e,, curand"
Zi-mi de ce. = ̄ω ̄=

Vei afla curând de ce.

Curând nu e acum.

M-am suparat pe tu. = ̄ω ̄=

De ce? sad Credeam ca esti deja suparata. happy

M-am suparat ca esti rau cu minie. sad (*^﹏^*)

A sta toata ziua cu tine pe aici si comentand prosteste crezi ca e răutate din partea mea? Eu zic ca din contra...Te respect tanti...

Asta ce inseamna? (⊙o⊙)?
Ia ghici ce a facut desteapta de mine acum. straight face Tocmai ce am venit in casa. Am iesit afara cu bicicleta pe ploaie straight face Si acum is uda din cap pana-n picioare si din picioare pana-n cap. crying Partea buna-i ca nu am cazuut. big grin

Asta înseamnă ca n-am avut ce face.
Pai e bine ca nu ai cazut...E frumoasa senzația când mergi cu bicicleta pe ploaie. Bravo tie. Dar vezi să nu răcești.
Sa inteleg ca nu mai esti suparata?

E foarte posibil sa fi racit. Eram doar in tricou, fiindca atunci cand iesisem era cald apoi a inceput din senin ploaia. straight face
Ce te-a facut pe tine sa crezi ca sunt suparata? laughing

Tu m-ai făcut sa cred laughing Nu mai contează...

Din nou, daca tu spui ca nu conteaza, atunci nu conteaza. big grin

Dap big grin

Nup. tongue

| GhostRider02 a răspuns:

E foarte mare diferenta parerea mea.Omul rau are calitatiile opuse celui bun.