Nu este rau ci este pierdere de vreme!
Nu vad de ce trebuie sa stai si sa iti doresti ceva ce are altcineva cata vreme poti si tu sa iti cultivi singura acele calitati.
Oarecum e un lucru ''distructiv'' in primul rand pentru persoana care poarta invidia in inima-asta pentru ca incepe sa urasca norocul celuilalt, incepe sa doreasca ceea ce are celalalt si nu mai vede ce are el.
Are totusi si un lucru pozitiv(oarecum) si anume te face sa incerci sa depasesti pe cineva(invidia creeaza concurenta), ajuta la conservarea energiei si aptitudinilor pentru un anumit scop.
Invidia, ca orice alta emotie, are functia ei (daca nu ar fi avut nicio functie, nu ar fi fost selectata in evolutia noastra si nu am mai fi simtit invidie). Invidia este o traire comuna multor oameni, care ne ajuta sa stim cam pe unde stam intre ceilalti, ca bunuri materiale sau de altfel, ca posibilitati. Ne poate oferi o informatie despre noi, despre locul nostru in societate si ce ne putem permite (financiar sau despre ce putem risca sa pierdem) si despre ceilalti. Invidia poate si sa ne motiveze sa ne depasim propria conditie, atunci cand oi ne folosim de ea si nu o lasam pe ea sa ne controleze.
Ca orice lucru, invidia in exces este ceva daunator. Fiind si un sentiment neplacut, adesea nu stim sa il folosim in mod constrctiv, de asta cred ca este considerata ca fiind ceva negativ in general. Multi oameni se lasa consumati de propria invidie si lasa aceasta traire sa le strice relatii, ceea ce nu ajuta in niciun fel.
Asta este parerea mea, tinand cont ca, din punctul meu de vedere, fiecare emotie are (macar potential) un rol pozitiv, o functie in viata noastra.
Uite, invidia este un sentiment pe care, mai devreme sau mai tarziu, toti oamenii o vor avea deoarece situatiile materiale, sau situatiile la invataturi etc. sunt total diferite si nu toti sunt egali in ziua de astazi.
Doarunaltutilizator întreabă:
Mindfulness întreabă: